Zwarte vlek in eiken vloer, wat te doen?

Zwarte vlek in eiken vloer, wat kunt u hier aan doen?

Een klant van ons kwam pas in paniek naar ons toe. Zij had net een nieuwe eiken vloer liggen en er zat een zwarte vlek in de vloer. Iedereen die langskwam in het nieuwe huis viel het gelijk op. Dit vond ze niet leuk dat iedereen alleen de vlek zag. Ze vroeg aan ons of hier iets aan te doen is.

zwarte vlek in eiken vloer
Proefplankjes maken gratis

Wat te doen:

Het is goed om te weten waar de zwarte vlek van komt. Komt het van rubberen schoenzolen dan kunt u dit heel makkelijk met een schoon gummetje weg halen. Maar ergere vlekken zoals van een lekkende bloempot, urine van een huisdier zoals hond of kat, roest of metaal zijn moeilijker weg te halen (zoals plek op de foto). Onze leverancier van de olie heeft hier iets op bedacht. Zij hebben een neutralizer ontwikkeld. Deze verwijdert de zwarte vlek in eiken vloer heel gemakkelijk. Alle vlekken met een reactie met looizuur in het eiken hout kunnen hier mee weggehaald worden.

U sprayt dit op de vlek en laat het 30-60 minuten inwerken. Daarna kunt u dit met een vochtige doek met water schoonmaken. Eventueel kunt u het nog een keer herhalen. Daarna moet u de vloer weer behandelen met de olie. Dat is door dit middel wat verdwenen. Tip: bewerk altijd hele planken en niet alleen de vlek.

De klant heeft dit uitgeprobeerd en de zwarte vlek in eiken vloer is verdween! Ze was heel blij met dit middel en niemand ziet nu meer de plek waar ooit deze lelijke zwarte vlek in het hout heeft gezeten. Echt een aanrader dus.