Zwarte vlek in eiken vloer, wat te doen?

Zwarte vlek in eiken vloer, wat kunt u hier aan doen?

Een klant van ons kwam pas in paniek naar ons toe. Zij had net een nieuwe eiken vloer liggen en er zat een zwarte vlek in de vloer. Iedereen die langskwam in het nieuwe huis viel het gelijk op. Dit vond ze niet leuk dat iedereen alleen de vlek zag. Ze vroeg aan ons of hier iets aan te doen is.

zwarte vlek in eiken vloer
Proefplankjes maken gratis

Wat te doen:

Het is goed om te weten waar de zwarte vlek van komt. Komt het van rubberen schoenzolen dan kunt u dit heel makkelijk met een schoon gummetje weg halen. Maar ergere vlekken zoals van een lekkende bloempot, urine van een huisdier zoals hond of kat, roest of metaal zijn moeilijker weg te halen (zoals plek op de foto). Onze leverancier van de olie heeft hier iets op bedacht. Zij hebben een neutralizer ontwikkeld. Deze verwijdert de zwarte vlek in eiken vloer heel gemakkelijk. Alle vlekken met een reactie met looizuur in het eiken hout kunnen hier mee weggehaald worden.

U sprayt dit op de vlek en laat het 30-60 minuten inwerken. Daarna kunt u dit met een vochtige doek met water schoonmaken. Eventueel kunt u het nog een keer herhalen. Daarna moet u de vloer weer behandelen met de olie. Dat is door dit middel wat verdwenen. Tip: bewerk altijd hele planken en niet alleen de vlek.

De klant heeft dit uitgeprobeerd en de zwarte vlek in eiken vloer is verdween! Ze was heel blij met dit middel en niemand ziet nu meer de plek waar ooit deze lelijke zwarte vlek in het hout heeft gezeten. Echt een aanrader dus.


Koop Neutralizer

4 gedachten over “Zwarte vlek in eiken vloer, wat te doen?

 1. Geachte L.S
  Hopelijk mag ik op deze plaats een vraag aan u stellen n.m mijn hond heeft geplast op mijn kamerkleed waar ik uren daarna achter kwam vanwege een nare lucht.Onder het kleed kwam een lelijke donkere plek tevoorschijn.Mijn parket is behandeld met Glitsa.Nu mijn vraag:wat kan ik hier aan doen, heeft u een oplossing.Ben benieuwd.

  In afwachting van u reactie, vast reuze bedankt.

  Vriendelijke groet,

  Lijnie Lodder

  1. Beste Lijnie Lodder,

   Natuurlijk dat kan hier!

   Wanneer is het gebeurt? Want het wil bij lak nog wel is deels wegtrekken. U moet deze dan goed schoonmaken met water en het bijbehorende onderhoudsmiddel.
   Als dit niet lukt, dan zal deze geschuurd moeten worden en opnieuw worden gelakt.

   Voor olie vloeren is er wel speciaal middel hierdoor; neutralizer. Daarna kan de vloer weer opnieuw worden behandeld met olie.

   Voor ander advies kunt u ook altijd nog even Glitsa zelf vragen. Zij kunnen vaak nog handige tips voor geven.

   Met vriendelijke groet,
   Fairwood
   Laurine Hoek

  2. Beste Lijnie,
   Werkt de neutralizer ook bij een vloer behandelt met osmo hardwax? En moet ik dan eerst de wax eraf schuren of kan het er zo op?
   Hoor graag van je,
   Groeten M. Bulten

   1. Beste M. Bulten,

    De neutralizer is echt bedoelt voor vloeren die behandeld zijn met olie. Het beste kunt u de plank gewoon schuren en proberen zo de vlek eruit te halen.
    Mocht dit niet gaan dan kunt u het met een intensief reiniger van Osmo zelf behandelen. Meer informatie hierover kunt u ook altijd vinden bij Osmo zelf: https://osmonederland.nl/

    Met vriendelijke groet,
    Fairwood BV Tiel
    Laurine

Reacties zijn gesloten.