Eiken vloeren

Olie

Een afwerking om een eiken vloer mee te behandelen is olie. Dit is één van de meest bekende afwerking van een eiken houten vloer. Olie geeft de vloer altijd een matte uitstraling.

Eiken vloeren

Olie afwerking

Olie is een afwerking dat in het hout wordt geboend. Het vult de poriën van het hout. Hierdoor is het hout verzadigd met de olie en kan er geen vuil of vloeistoffen meer in trekken.

Wij werken met onze Bio-oil. Dit is 100% duurzame lijnzaadolie. Het heeft geen oplosmiddelen en is goed voor ons en de natuur.

De lijnzaadolie wordt in Nederland gewonnen en in een bedrijf in Noord-Holland (RIGO) verwerkt tot duurzame lijnzaadolie. 

Deze olie is een 1 component olie waardoor deze gemakkelijk is aan te brengen. Ook omdat er geen oplosmiddelen en vaste stoffen inzitten hoeft er maar 1 laag worden aangebracht. 

Eiken vloeren

Onderhoud

Het is bij een geoliede eiken houten vloer is het belangrijk om de vloer regelmatig te dweilen met een speciale onderhoudszeep. De Fairwood onderhoudszeep. Deze zeep laat een extra beschermlaag van kokosvetten achter op de vloer, die vuil en water afstotend is. Hierdoor krijgt u naast de olie nog een betere beschermlaag. Dit kunt u wekelijks herhalen als u de vloer dweilt tijdens u standaard schoonmaak beurt.

Na een tijd gaat de olie laag slijten en moet deze opnieuw worden aangebracht. Dit kunt u makkelijk zelf doen met een intensief reiniger en onderhoudsolie.

eiken vloeren

Kleuren

Bij een geoliede eiken houten vloer heeft u keuze uit heel veel verschillende kleuren, van wit tot grijs, van geel tot bruin. Bijna alles is mogelijk!

Aan de basisolie kunnen namelijk kleur pigment worden toegevoegd waardoor de olie een kleur krijgt. Deze kleurpigmenten kunnen ook gemengd worden waardoor u zelf uw eigen olie kleur kunt samenstellen. Hiermee zijn wij één van de enige houten vloeren zaken die dat in Nederland doen!

Hieronder vindt u een aantal van onze kleuren. Mocht uw kleur hier nog niet bij zitten dan kunnen wij ook nog kleuren voor u mengen.

Kleuren

Frozen white kleur Fairwood
Clava White kleur Fairwood eiken vloer
Pure kleur olie Fairwood
Bara sand kleur eiken vloer
Orrin white eiken kleur vloer Fairwood
Noordpoolwit kleur eiken vloer Fairwood
Warm grey eiken vloer Fairwood
Intensive grey olie kleur Fairwood
Basis olie naturel kleur olie Fairwood
Chapeltown chestnut kleur olie eiken vloer Fairwood
Cain gorm gold eiken vloer
Beachwood eiken vloer kleur Fairwood
Autumn kleur eiken vloer Fairwood
Misty taupe eiken vloer Fairwood
Bara Beach eiken vloer Fairwood
Kinguissie copper eiken vloer kleur Fairwood
metal grey eiken vloer Fairwood kleur
Bigger Brown eiken vloer kleur Fairwood
Tulla Tan eiken vloer eiken Fairwood
Warm Colonial eiken vloer kleur Fairwood

Aan deze kleuren kunnen geen rechten worden ontleent.

eiken vloeren

Gratis proefplank

bij uw bezoek kunnen wij een gratis kleurstaal voor u maken. Deze kunt u dan mee naar huis nemen om te bekijken bij uw meubelen en interieur. Ook heeft elk huis een andere licht inval waardoor de kleur net anders kan zijn dan bij ons in de showroom.

Wij maken deze kleurstaal dan direct als u bij ons bent. U kunt dan zelf kiezen welke kleuren u wilt. Ook is het mogelijk om kleuren te vergelijken. Wij brengen dan op 1 stuk hout, 2 of 3 kleuren aan. Door dit op hetzelfde stuk hout te doen, kunt u de kleuren goed vergelijken en heeft u niet te maken met kleurverschillen tussen elke plank. Hout is een natuurproduct, dus elke plank is anders.

U bent van harte welkom in onze showroom.

Proefplankjes maken gratis
Visgraat eiken parket vloer
eiken vloer uitkiezen
Visgraat houten vloer
Eiken vloer leggen
Lamelparket eiken gerookte vloer
Werkplaats eiken houten vloer
Showroom

Wilt u ons bezoeken?