Geoliede eiken houten vloer

Geoliede Houten vloer

Geoliede Houten vloer

Olie Afwerking

Een afwerking om een eiken vloer mee te behandelen is olie. Dit is één van de meest bekende afwerking van een eiken houten vloer. Olie geeft de vloer altijd een matte uitstraling. Olie is een afwerking dat in het hout wordt geboend. Het vult de poriën van het hout. Hierdoor is het hout verzadigd met de olie en kan er geen vuil of vloeistoffen meer in trekken.

Wij werken met onze Bio-oil. Dit is 100% duurzame lijnzaadolie. Het heeft geen oplosmiddelen en is goed voor ons en de natuur. De lijnzaadolie wordt in Nederland gewonnen en in een bedrijf in Noord-Holland (RIGO) verwerkt tot duurzame lijnzaadolie. Deze olie is een 1 component olie waardoor deze gemakkelijk is aan te brengen. Ook omdat er geen oplosmiddelen en vaste stoffen inzitten hoeft er maar 1 laag worden aangebracht. 

Olie Afwerking
Fairwood Bio Olie

Onderhoud

Het is bij een geoliede eiken houten vloer is het belangrijk om de vloer regelmatig te dweilen met een speciale onderhoudszeep. De Fairwood onderhoudszeep. Deze zeep laat een extra beschermlaag van kokosvetten achter op de vloer, die vuil en water afstotend is. Hierdoor krijgt u naast de olie nog een betere beschermlaag. Dit kunt u wekelijks herhalen als u de vloer dweilt tijdens u standaard schoonmaak beurt.

Na een tijd gaat de olie laag slijten en moet deze opnieuw worden aangebracht. Dit kunt u makkelijk zelf doen met een intensief reiniger en onderhoudsolie.

Kleuren

Bij een geoliede eiken houten vloer heeft u keuze uit heel veel verschillende kleuren, van wit tot grijs, van geel tot bruin. Bijna alles is mogelijk!

Aan de basisolie kunnen namelijk kleurpigment worden toegevoegd waardoor de olie een kleur krijgt. Deze kleurpigmenten kunnen ook gemengd worden waardoor u zelf uw eigen olie kleur kunt samenstellen. Hiermee zijn wij één van de enige houten vloeren zaken die dat in Nederland doen!

Op onze pagina vindt u onze kleuren. Mocht uw kleur hier nog niet bij zitten dan kunnen wij ook nog kleuren voor u mengen.

kleuren houten vloer
Showroom visgraat parket vloer
Uitzoeken houten vloer showroom
Verlijmen eiken houten vloer