Lak eiken houten vloer

Kleurenstaal maken

Lak Afwerking

Lak Afwerking

Naast olie en hardwax olie is lak een goede afwerking voor een eiken houten vloer. Lak is een hele harde afwerking dat in 3 lagen op de vloer wordt aangebracht. Hierdoor is lak heel onderhoudsvrij en zal dit niet snel slijten.

Lak afwerking is een harde slijtvaste afwerking. Wij gebruiken een harde componenten lak. Deze lak is geschikt voor ruimtes die veel worden belopen en waar intensief op wordt geleefd, zoals een gezin met kinderen. Wij vinden deze lak zo fijn omdat u hier weinig onderhoud aan heeft en u zich niet druk hoeft te maken over het elke keer opnieuw behandelen van de vloer. Lak is ook geschikt om te gebruiken in bijvoorbeeld een keuken. Door de harde laag blijft alles van water, vet, drinken, wijn etc, op de vloer liggen en kunt u dit makkelijk schoonmaken.

Lak afwerking is wel duurder in aanschaf dan een olie afwerking, maar bij olie moet u het regelmatig herhalen (elke 2/3 jaar). Bij lak hoeft dit niet.

Lak Afwerking
Hongaarse punt eiken vloer

Onderhoud

Voor het normale onderhoud kunt u een lak vloer dweilen met een speciaal onderhoudsmiddel. Wij raden aan dit wekelijks te doen.

Een eiken vloer die wordt gebruikt gaat natuurlijk na enkele jaren slijten op veel gebruikte plekken zoals de eiken en eettafel. Dit zal ongeveer na 8 tot 10 jaar zijn. Tot die tijd hoeft u naast dweilen niets aan de vloer te doen.

Als u de slijtplekken opnieuw wilt laten lakken dan moet wel de hele vloer opnieuw geschuurd en gelakt worden. Maar daarna is deze weer helemaal als nieuw en hoeft u er weer lange tijd niets aan te doen.

Matte Lak

Bij lak denken mensen vaak aan glimmend, maar dat hoeft tegenwoordig niet meer zo! Wij hebben een hele mooie matte lak, Skylt lak, die vrijwel niet zichtbaar is. Deze lak blijft heel mooi de natuurlijke kleur van het hout, waardoor het lijkt of deze niet behandeld is.

Als u wilt kan er ook onder deze matte lak nog een kleur worden aangebracht met een speciale olie primer. Deze olie primer kleurt het eiken hout en daarna kan deze nog 2 lagen afgelakt worden met matte lak.

Mocht u liever een satijn of glans lak willen, dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Visgraat invisible gelakte eiken vloer
Uitzoeken houten vloer showroom
Visgraat vloer
Houten vloer bekijken magazijn