Massieve eiken vloer

Massief eiken vloer

Een massieve eiken vloer is een klassieke eiken vloer. Deze vloeren zie je veel in oude huizen, kastelen en landhuizen. Een massieve vloer bestaat uit 2 cm dik hout. Hierdoor haalt u een echte houten vloer in huis die jarenlang meegaat. Deze vloeren liggen vaak honderden jaren in een pand.

Massieve eiken vloeren bestaan voor 100% uit puur natuurlijk echt eiken. Door de jaren heen hebben massieve eiken vloeren bewezen perfect te zijn om te gebruiken als houten vloer in een interieur.

Een massieve eiken vloer is 20 mm dik en hierdoor heeft deze plank een lange levensduur, vaak meer dan honderden jaren. Massieve vloeren zijn namelijk door de dikte meerdere keren te veranderen van kleur en afwerking, ze kunnen meerdere keren geschuurd worden.

De planken zijn veelal leverbaar vanaf 12 t/m 18 cm breed.

Massieve houten vloer Fairwood
Massieve houten vloer bibury gerookt en geolied

Kwaliteiten

De massieve eiken vloeren leveren wij in verschillende kwaliteiten. Met kwaliteit bedoelen wij het aantal noesten. Wij krijgen mix gesorteerde hout bundels bij ons binnen van de zagerij. Per plank kijken wij bij welke kwaliteit deze horen. Dus hoeveel noesten een plank heeft. 

Heeft deze veel noesten en kleurverschillen dan gaat deze bij onze meeste rustieke kwaliteit Grof en Stoer, maar is het een hele rustige plank, dan gaat deze bij licht rustiek. Zo weten wij precies wat en hoe de kwaliteit van ons hout is. Als extra voordeel is dat wij altijd een goede controle hebben op het hout.

Hieronder vindt u al onze kwaliteiten.

Al deze kwaliteiten zijn nog onbehandeld, deze vloeren moeten nog afgewerkt worden met een olie of lak. Daarbij kunt u nog veel verschillende kleuren kiezen.

Massieve houten vloer Fairwood

Grof en Stoer

Grof en stoer is een hele rustieke kwaliteit massief hout. Het hout heeft grote noesten, scheuren en kleurverschillen in het hout. De noesten van het hout zijn nog open. Deze kunt u eventueel zelf achteraf dicht maken (maar hoeft niet). Deze kwaliteit is heel erg rustiek en levendig.

Wij leveren deze kwaliteit van 12 t/m 18 cm breed. De planken zijn 20 mm dik. Deze vloer kan zowel zwevend als verlijmd gelegd worden.

Deze eiken houten vloer past goed in een oude kroeg of oude boerderij. Het is een stoere eiken houten vloer.

In onze webshop kunt u meer informatie over deze vloer vinden en een vrijblijvende offerte aanvragen.

Massieve eiken houten vloer Zagerij Mix

Zagerij Mix

Zoals de naam al zegt is dit een mix van de zagerij. De planken hebben een gemiddeld aantal noesten. Deze eiken planken zijn levendig, maar niet al te rustiek vergeleken met Grof en Stoer. 

Maar toch zitten er in deze kwaliteit wel een keer wat grotere noesten. De rest van de plank is dan bijvoorbeeld rustiger. 

Deze kwaliteit leveren wij van 12 t/m 18 cm breed. Deze vloer kan zowel zwevend als verlijmd gelegd worden.

De uitstraling van deze vloer past goed in een nieuwbouw huis of strakker huis. Het geeft dan de ruimte een levendige rustieke uitstraling.

In onze webshop kunt u meer informatie over deze vloer vinden en een vrijblijvende offerte aanvragen.

Massief eiken Licht Rustiek

Licht Rustiek

Deze kwaliteit eiken vloeren heeft kleine noesten. De planken zijn net weer rustiger dan de kwaliteit zagerij mix. Er zijn wel noesten aanwezig, maar deze zijn klein. Ook zijn de kleurverschillen bij deze vloer minder waardoor het een rustigere vloer is.

Deze kwaliteit leveren wij van 12 t/m 18 cm breed en de planken zijn 20 mm dik.

Deze vloer kan zowel zwevend als verlijmd gelegd worden.

In onze webshop kunt u meer informatie over deze vloer vinden en een vrijblijvende offerte aanvragen.

Gerookte eiken massieve vloer
Massieve houten vloer bibury gerookt en geolied
Visgraat Houten vloeren