Massieve eiken vloer

Eiken vloeren

Massief eiken

Een massieve eiken vloer is een klassieke eiken vloer. Deze vloeren zie je veel in oude huizen, kastelen en landhuizen. Een massieve vloer bestaat uit 2 cm dik hout. Hierdoor haalt u een echte houten vloer in huis die jarenlang meegaat. Deze vloeren liggen vaak honderden jaren in een pand.

 

Eiken vloeren

Massieve eiken vloer

Massieve eiken vloeren bestaan voor 100% uit puur natuurlijk echt eiken. Door de jaren heen hebben massieve eiken vloeren bewezen perfect te zijn om te gebruiken als houten vloer in een interieur.

Een massieve eiken vloer is 20 mm dik en hierdoor heeft deze plank een lange levensduur, vaak meer dan honderden jaren. Massieve vloeren zijn namelijk door de dikte meerdere keren te veranderen van kleur en afwerking, ze kunnen meerdere keren geschuurd worden.

De planken zijn veelal leverbaar vanaf 12 t/m 18 cm breed.


Bekijken eiken vloer Fairwood

eiken vloeren

Kwaliteiten

De massieve eiken vloeren leveren wij in verschillende kwaliteiten. Met kwaliteit bedoelen wij het aantal noesten. Wij krijgen mix gesorteerde hout bundels bij ons binnen van de zagerij. Per plank kijken wij bij welke kwaliteit deze horen. Dus hoeveel noesten een plank heeft. 

Heeft deze veel noesten en kleurverschillen dan gaat deze bij onze meeste rustieke kwaliteit Grof en Stoer, maar is het een hele rustige plank, dan gaat deze bij licht rustiek. Zo weten wij precies wat en hoe de kwaliteit van ons hout is. Als extra voordeel is dat wij altijd een goede controle hebben op het hout.

Hieronder vindt u al onze kwaliteiten.

Al deze kwaliteiten zijn nog onbehandeld, deze vloeren moeten nog afgewerkt worden met een olie of lak. Daarbij kunt u nog veel verschillende kleuren kiezen.

Eiken vloeren voorraad
Massief eiken grof en stoer
Kwaliteit massief hout

Grof en Stoer

Grof en stoer is een hele rustieke kwaliteit massief hout. Het hout heeft grote noesten, scheuren en kleurverschillen in het hout. De noesten van het hout zijn nog open. Deze kunt u eventueel zelf achteraf dicht maken (maar hoeft niet). Deze kwaliteit is heel erg rustiek en levendig.

Wij leveren deze kwaliteit van 12 t/m 18 cm breed. 

Deze vloer kan zowel zwevend als verlijmd gelegd worden.

Deze eiken houten vloer past goed in een oude kroeg of oude boerderij. Daarnaast wordt deze vloer ook veel gebruikt voor verouderde rustieke vloeren, zoals onze cottage vloeren. Dit zijn speciale houten vloeren die nog extra verouderd zijn.

 

massief eiken zagerij mix
Kwaliteit massief hout

Zagerij mix

Zoals de naam al zegt is dit een mix van de zagerij. De planken hebben een gemiddeld aantal noesten. Deze eiken planken zijn levendig, maar niet al te rustiek vergeleken met Grof en Stoer. 

Maar toch zitten er in deze kwaliteit wel een keer wat grotere noesten. De rest van de plank is dan bijvoorbeeld rustiger. 

Deze kwaliteit leveren wij van 12 t/m 18 cm breed.

Deze vloer kan zowel zwevend als verlijmd gelegd worden.

De uitstraling van deze vloer past goed in een nieuwbouw huis of strakker huis. Het geeft dan de ruimte een levendige rustieke uitstraling.

Massief eiken licht rustiek
Kwaliteit massief hout

Licht rustiek

Deze kwaliteit eiken vloeren heeft kleine noesten. 

De planken zijn net weer rustiger dan de kwaliteit zagerij mix. Er zijn wel noesten aanwezig, maar deze zijn klein. Ook zijn de kleurverschillen bij deze vloer minder waardoor het een rustigere vloer is.

Deze kwaliteit leveren wij van 12 t/m 18 cm breed.

Deze vloer kan zowel zwevend als verlijmd gelegd worden.

Vrijblijvende prijsopgave

Naast het hout heeft u ook nog materialen nodig voor het leggen en afwerken van de eiken vloer. Om dit compleet te maken voor u en een duidelijk kosten overzicht voor u te maken, ontvangen wij graag uw gegevens. Wij sturen u dan geheel vrijblijvend een offerte toe. U weet dan precies wat u in totaal kwijt bent. Wilt u graag de vloer ook laten leggen? Op de offerte staat ook een indicatie van de legkosten vermeld. 

Visgraat eiken parket vloer
eiken vloer uitkiezen
Visgraat houten vloer
Eiken vloer leggen
Lamelparket eiken gerookte vloer
Werkplaats eiken houten vloer
Showroom

Wilt u ons bezoeken?


Openingstijden en Adres