Eiken vloeren

Soorten vloeren

Eiken vloeren zijn er in vele soorten en maten. Zo kunt u kiezen uit rechte planken of visgraat. Massieve planken of lamelparket en het aantal noesten in de vloer. 

Wij helpen u graag om een goede keuze te maken. Door te kijken wat u mooi vindt en wat het past bij uw ruimte. Hiervoor ontvangt u dan van ons geheel vrijblijvend een offerte/prijsopgave, zodat u alle informatie van te voren weet.

Eiken vloeren

Massieve eiken vloer

Massieve eiken vloeren zijn echte vloeren van wel 20 mm dik. Deze vloeren bestaan helemaal uit eiken hout. Wij leveren ze in meerdere kwaliteit, van heel rustiek tot heel rustig met weinig noesten. De planken zijn veelal 18 cm breed.

Massief hout werkt iets meer dan lamelparket, maar met de juiste tips en instructies kan een massieve houten vloer ook goed gelegd worden. 

Eiken vloeren

Lamelparket

Lamelparket is ook een eiken houten vloer. Maar de opbouw is anders. Deze planken hebben een eiken toplaag, vaak van 4 mm dik. Daaronder zit een meerlaags berken multiplex onderlaag. 

Deze onderlaag zorgt ervoor dat deze eiken vloeren minder werken dan een massieve houten vloer. Hierdoor is het heel goed om te leggen bij vloerverwarming. 

Lamelparket is ook verkrijgbaar in meerdere breedtes en hoeveelheid noesten. Bekijk hier alle mogelijkheden.

eiken vloeren

Visgraat

Visgraat eiken vloeren zijn de trend. Bijna de helft van alle vloeren die wij verkopen zijn eiken vloeren gelegd in visgraat patroon. Visgraat kan tegenwoordig in heel veel maten en kwaliteit. Zo is dit een hele rustieke visgraat, maar er zijn ook rustige kwaliteit met weinig noesten. De vloer krijgt dan een hele strakke moderne uitstraling. Visgraat kan ook gelegd worden op vloerverwarming. Wij gebruiken hier wel vaak een lamelparket visgraat parket vloer.

eiken vloeren

Advies op maat

Zoals u kunt zien zijn er dus verschillende mogelijkheden. Waarschijnlijk heeft u hier nog niet eerder over nagedacht wat u nu het beste kunt kiezen in uw situatie.

Maar daar zijn wij voor! Mijn collega’s werken allemaal al lang in het hout en kunnen u daarom een heel goed advies geven over welke soort plank het beste bij u past.

Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken en kunt u zo bij ons in de showroom binnen lopen.

Gerookte eiken houten vloer
Visgraat eiken parket vloer
eiken vloer uitkiezen
Visgraat houten vloer
Eiken vloer leggen
Lamelparket eiken gerookte vloer
Werkplaats eiken houten vloer
Showroom

Wilt u ons bezoeken?