Visgraat eiken vloer

Visgraat vloer

Visgraat is helemaal in! In elk woonblad ziet u tegenwoordig wel een visgraat vloer. Hierdoor zijn er nu heel veel maten, kwaliteiten en mogelijkheden. Een visgraat kan heel klassiek zijn, met een kleinere maat en een warme donkere kleur. Maar ook heel modern bij een grotere maat en een lichte kleur.

Visgraat vloer is een vloer die in een visgraat patroon is gelegd. Dit geeft in de vloer een heel leuk patroon. De vloer wordt gelegd van allemaal kleine planken die op de vloer worden verlijmd.

Veelal gebruiken wij lamelparket. Het voordeel is dat dit direct op de bestaande zandcementdekvloer kan worden verlijmd. Dit scheelt extra kosten voor een ondervloer. Deze manier van leggen is ook heel geschikt bij vloerverwarming, omdat dit goed de warmte doorlaat. 

Visgraat Houten vloeren
Visgraat vloer

Kwaliteiten

Visgraat leveren wij in veel verschillende kwaliteiten. De kwaliteit betekent het aantal noesten in een plank. Zo hebben wij een kwaliteit, 1 bis, die heel rustig is en vrijwel geen noesten heeft. Maar ook een hele rustieke kwaliteit met extra veroudering. En ook nog een heleboel kwaliteiten hier tussen in. Door te kiezen uit deze kwaliteiten geeft u uw vloer een hele andere uitstraling, terwijl het toch allemaal in visgraat patroon wordt gelegd. Hieronder vindt u al onze kwaliteiten.

Kleuren

Al deze kwaliteiten zijn nog onbehandeld, deze vloeren moeten nog afgewerkt worden met een olie of lak. Daarbij kunt u nog veel verschillende kleuren kiezen.

Band en Bies

Bij visgraat is het ook mogelijk om een band of bies te kiezen. Dit maakt het net even af. Maar is geheel optioneel. Band is de lange strook langs de visgraat, tussen de muur en het patroon. De Bies is het zwarte randje tussen de band en visgraat vloer.

Vintage visgraat vloer

Vintage Visgraat

Deze vintage visgraat vloer is een hele rustiek visgraat. De planken hebben een grote maat, ze hebben veel noesten en zijn extra verouderd. De grote noesten van deze vloer zijn deels dicht gemaakt en de kleine noesten zijn open. Hierdoor heeft de vloer een rustieke levendige uitstraling en lijkt het net een echte massieve visgraat vloer.

Daarnaast hebben wij deze vloer nog extra verouderd/getrommeld. Hierdoor zijn de randen wat ‘gebroken’. Dit past helemaal bij deze rustieke uitstraling.

Deze parket vloer hebben wij onbehandeld op voorraad en kan in verschillende kleuren en afwerkingen worden behandeld (olie of lak). Deze visgraat vloer moet verlijmd worden.

In onze webshop kunt u meer informatie over deze vloer vinden en een vrijblijvende offerte aanvragen.

Klikvisgraat eiken vloer

Klik Visgraat

Deze klik visgraat vloer is een speciale lamelparket vloer die zwevend gelegd kan worden. In veel appartementen is het niet mogelijk om de vloer te verlijmen. Dan is deze klik visgraat heel geschikt om te leggen. Ook is deze visgraat vloer handig voor mensen die zelf graag een visgraat willen leggen, omdat deze niet verlijmd hoeft te worden. Het is dus makkelijker om zelf te leggen. Wat natuurlijk weer veel kosten bespaart.

Hierdoor is het één van de goedkoopste visgraat vloeren.

De visgraat is nog onbehandeld, dus u kunt nog kiezen welke kleur u de vloer wilt afwerken. Zo is het mogelijk om wel meer dan 30 kleuren af te werken. Bekijk alle kleuren hier: Kleuren

Wij leveren deze vloer in 2 kwaliteiten: Rustiek en Licht Rustiek (rustig met weinig noesten)

In onze webshop kunt u meer informatie over deze vloer vinden en een vrijblijvende offerte aanvragen.

Visgraat vloer 9x45 cm

Licht Rustiek

Deze kwaliteit eiken vloeren heeft kleine noesten. Er zijn wel noesten aanwezig, maar deze zijn klein. Ook zijn de kleurverschillen bij deze vloer minder waardoor het een rustigere vloer is. De kwaliteit leveren wij in de maat 9 x 45 cm.

Deze vloer moet verlijmd worden en kan ook worden gelegd bij vloerverwarming. 

De planken zijn nog onbehandeld. U kunt hierbij nog kiezen uit een lak of olie afwerking. Deze kan vooraf of achteraf op de planken worden aangebracht. Wij kunnen met u kijken wat het fijnste is in uw situatie.

In onze webshop kunt u meer informatie over deze vloer vinden en een vrijblijvende offerte aanvragen.

Visgraat invisible gelakte eiken vloer

1Bis

Deze visgraat kwaliteit is heel rustig. Het heeft vrijwel geen noesten. Heel af en toe zult u een klein noestje in het hout kunnen zien.

Deze kwaliteit leveren wij in heel verschillende maten:

  • 10 x 50 cm
  • 12,5 x 60 cm
  • 14 x 70 cm
  • 15 x 70 cm

Voor de maat kunt u het beste kijken naar uw ruimte en de uitstraling die u zoekt. Wij zeggen altijd de maat moet ook goed staan in de kleinste ruimte waar het wordt gelegd. U moet namelijk in alle delen goed het visgraat patroon kunnen zien. Dus in een kleinere kamer, kunt u beter 10 x 50 of 12 x 60 cm kiezen. Heeft u een hele grote kamer dan is 14 x 70 cm ook heel mooi.

De visgraat is nog onbehandeld en kan in wel meer dan 30 kleuren worden afgewerkt, zowel in olie als lak. Deze visgraat moet ook altijd verlijmd worden aan de ondervloer.

In onze webshop kunt u meer informatie over deze vloer vinden en een vrijblijvende offerte aanvragen.

Showroom visgraat parket vloer
eiken houten vloer kopen
Verlijmen eiken houten vloer