Vernagelen eiken vloer

Vernagelen

Naast zwevend of verlijmd leggen kan een houten vloer ook vernageld worden. Nagelen kan alleen bij een houten ondergrond van planken of plaat materiaal. 

Bij vernagelen eiken vloer wordt er eest een laag folie tussen de ondergrond en de eiken vloer gelegd. Deze folie zorgt voor de demping en isolatie. Deze speciale folie dempt het loopgeluid goed. Hierdoor is het stiller dan een normale zwevende vloer. U heeft dan minder last van een klikkend geluid.

Vernagelen zwevend leggen houten vloer

Ondervloer nodig?

Na het leggen van de folie worden de planken op de vloer gelegd. De planken worden dan blind in het mes en groef profiel genageld met speciale nagels. Deze manier noemen ze ook wel blind vernagelen. Dit betekent dat aan de bovenkant van de plank dit niet te zien is. Na een plank te hebben vernageld, wordt de andere plank hierover heen geschoven. Daarna is de vloer direct te belopen.

Deze manier van leggen kan alleen bij een houten ondervloer, bestaande houten vloer of plaatmateriaal zoals underlayment, spaanplaat etc, worden gedaan. In beton of andere harde ondergronden kan natuurlijk niet geniet/genageld worden.

Zwevend leggen houten vloer

Lijk op zwevend leggen

Vernagelen lijkt zeker op zwevend leggen. Alleen bij zwevend worden er spanveren aan de zijkant gelegd en blijft de vloer los liggen. Bij vernagelen wordt de vloer vast geniet/genageld aan de ondervloer. Hierdoor merkt u minder dat de vloer iets werkt door de seizoenen.

De vloer is alleen wel iets moeilijk mee te verhuizen dan bij een zwevende vloer.

Voordelen

  • U merkt minder dat de vloer iets werkt door de seizoenen tov zwevend leggen
  • Zelf te plaatsen
  • Direct op de vloer lopen na het plaatsen
  • Geen naden tussen de planken als deze iets gaan werken

Nadelen

  • Minder makkelijk de vloer eruit te halen dan bij een zwevende vloer
  • Iets duurder in legkosten dan zwevend leggen, als u het door een parketlegger laat leggen
  • Alleen geschikt bij een houten ondervloer.
Houten vloer Fairwood

Advies

Heeft u vragen over vernagelen van een eiken vloer, dan kunt u altijd contact met ons opnemen, via info@fairwood.nl of 0344-640035.

Wilt u graag in contact komen met een parketlegger dan kunnen wij dit altijd voor u regelen. Ook dan kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Wilt u graag een offerte ontvangen van vernagelde eiken vloer,