Leggen

Eiken vloeren

Leggen

Een eiken vloer kan op verschillende manieren worden gelegd. Zwevend, verlijmen, vernagelen en wat te kiezen bij vloerverwarming of visgraat. Wij helpen u graag met deze technische aspecten, zodat u veel plezier heeft van uw houten vloer!

Eiken vloeren

Zwevend leggen

Bij zwevend leggen worden de planken los op folie gelegd. Deze folie is geluiddempend en zorgt voor een stille ondergrond. Daarna worden de planken erop gelegd en worden er spanveren aan de zijkant geplaatst. Deze zorgen ervoor dat het hout kan werken, zonder dat u hier iets van merkt.

Zwevend leggen is een goedkopere manier van leggen. Ook is dit eventueel goed zelf te doen.


Zwevend leggen


zelf eiken houten vloer leggen


Eiken vloer leggen

Eiken vloeren

Verlijmen

Bij verlijmen wordt de eiken vloer verlijmd aan de ondergrond. Deze komt dan vol in de lijm. Deze manier van leggen is stiller en werkt het hout ook minder. 

Deze manier van leggen wordt vaak door een parketlegger gedaan en is wat moeilijker zelf te doen.

Visgraat vloeren en vloeren op vloerverwarming worden vrijwel altijd op deze manier gelegd. Hierdoor blijven ze mooi liggen en heeft u er jaren lang plezier van.


Verlijmen

eiken vloeren

Vernagelen

Vernagelen van een eiken vloer is een tussen vorm tussen zwevend en verlijmd in. De planken worden los op folie gelegd, maar worden daarna vastgespijkerd. Dit is alleen mogelijk als er een houten ondervloer is.

Het spijkeren gebeurt blind in de mes en groef. U ziet hier dan helemaal niets meer van.


Vernagelen


Vernagelen eiken vloer


Eiken verouderde eiken vloer

Eiken vloeren

Vloerverwarming

Eiken houten vloeren kunnen ook goed gelegd worden bij vloerverwarming. Er zijn wel belangrijke dingen om rekening mee te houden. Zo is het beter om te kiezen voor een lamelparket vloer in plaats van een massieve houten vloer. 

Deze lamelparket vloer kan dan ook het beste verlijmd gelegd worden. Dit zorgt ervoor dat het hout minimaal werkt en dat de warmte goed wordt doorgelaten.


Eiken op Vloerverwarming

eiken vloeren

Advies op maat

Zoals u kunt zien zijn er dus verschillende mogelijkheden. Waarschijnlijk heeft u hier nog niet eerder over nagedacht wat u nu het beste kunt kiezen in uw situatie.

Maar daar zijn wij voor! Mijn collega’s werken allemaal al lang in het hout en kunnen u daarom een heel goed advies geven over welke manier van leggen het beste bij u past.

 

Verouderde robuuste houten vloer
Visgraat eiken parket vloer
eiken vloer uitkiezen
Visgraat houten vloer
Eiken vloer leggen
Lamelparket eiken gerookte vloer
Werkplaats eiken houten vloer
Showroom

Wilt u ons bezoeken?


Openingstijden en Adres