Kleuren

kleuren houten vloer

Kleuren

Eiken vloeren zijn heel makkelijk te kleuren en af te werken. Eiken is de beste houtsoort dat zich aanpast aan verschillende oliën, lakken en beitsen.

Zo kan eiken gekleurd worden van wit tot grijs, van geel tot bruin en tot zwart. Heel veel kleuren zijn mogelijk. Zo kan iedereen bij eiken wel een mooie kleur uitzoeken, dat goed past bij hun interieur.

Er zijn verschillende soorten afwerkingen voor uw houten vloer waarin u deze kleuren kunt kiezen, deze leggen hieronder uit.

Olie Afwerking
Olie Afwerking
Olie wordt in 1 laag op het hout aangebracht. De olie dringt in de poriën van het hout en verzadigd het. Hierdoor kan er niets anders meer in het hout trekken, zoals vuil of water. Olie is een veel gekozen afwerking en heeft altijd een matte uitstraling.
In olie zijn er veel kleuren mogelijk. U kunt wel kiezen uit meer dan 20 kleuren.
Lak Afwerking
Lak Afwerking
Lak is een hele harde afwerking. Het wordt altijd in 3 lagen op het hout aangebracht. Dit vormt een afsluitende laag op het hout. Hierdoor blijven alle vloeistoffen en vuil op deze laag liggen en trekt het niet in het hout. Lak is een heel onderhoudsvrije afwerking. Deze afwerking hoeft pas na een jaar of 10 – 15 jaar opnieuw bewerkt te worden.
Houten vloer kopen eiken parket
Hardwaxolie
Hardwaxolie is een afwerking dat een combinatie is tussen olie en wax. Door de wax krijgt de vloer een satijn glans. Deze afwerking is vaak mooi met donkerdere kleuren. Hierdoor komt de tekening van het hout mooi naar voren. Hardwaxolie wordt altijd 2 lagen op de vloer aangebracht.

Kleuren

Frozen white kleur Fairwood
Clava White kleur Fairwood eiken vloer
Orrin white eiken kleur vloer Fairwood
Pure kleur olie Fairwood
Bara sand kleur eiken vloer
Noordpoolwit kleur eiken vloer Fairwood
Cain gorm gold eiken vloer
Avon Ash kleur eiken vloer Fairwood
Basis olie naturel kleur olie Fairwood
Warm grey eiken vloer Fairwood
Intensive grey olie kleur Fairwood
Autumn kleur eiken vloer Fairwood
Beachwood eiken vloer kleur Fairwood
Bara Beach eiken vloer Fairwood
Misty taupe eiken vloer Fairwood
Warm Colonial eiken vloer kleur Fairwood
metal grey eiken vloer Fairwood kleur
Bigger Brown eiken vloer kleur Fairwood
Warm Colonial eiken vloer kleur Fairwood
metal grey eiken vloer Fairwood kleur
Bigger Brown eiken vloer kleur Fairwood
Tulla Tan eiken vloer eiken Fairwood
Matte lak eiken vloer Fairwood
Licht gerookt eiken vloer Fairwood
Donker gerookt eiken vloer Fairwood

Aan deze kleuren kunnen geen rechten worden ontleent. De kleur kan altijd per scherm verschillen, dit is afhankelijk van uw instellingen.

Gratis Kleurenstaal

Bij uw bezoek kunnen wij een gratis kleurstaal voor u maken. Deze kunt u dan mee naar huis nemen om te bekijken bij uw meubelen en interieur. Ook heeft elk huis een andere licht inval waardoor de kleur net anders kan zijn dan bij ons in de showroom.

Wij maken deze kleurstaal dan direct als u bij ons bent. U kunt dan zelf kiezen welke kleuren u wilt. Ook is het mogelijk om kleuren te vergelijken. Wij brengen dan op 1 stuk hout, 2 of 3 kleuren aan. Door dit op hetzelfde stuk hout te doen, kunt u de kleuren goed vergelijken en heeft u niet te maken met kleurverschillen tussen elke plank. Hout is een natuurproduct, dus elke plank is anders.

U bent van harte welkom in onze showroom.

Eiken houten vloeren aanbieding
Houten vloer kopen eiken parket