Eiken vloer, lamelparket, massief of tapis?

Er zijn 3 verschillende soorten eiken vloeren te kiezen, lamelparket/duoplank, massief hout of Tapis eiken vloer. Wat kunt u nu het beste kiezen in uw interieur?

Elke soort eiken vloer heeft zijn eigen voor en nadelen.

3 soorten eiken vloer:

Massief hout

Massieve eiken planken bestaan uit 20 mm hout en zijn een echt natuurproduct. De planken hebben een lange levensduur van vaak enkele honderden jaren. Het hout is meerdere keren opnieuw op te schuren en in een andere kleur af te werken.

Het nadeel van massief hout is dat het iets meer werkt dan lamelparket, maar als u met de juiste adviezen de vloer goed legt dan kunt u heel goed een massief houten planken vloer neerleggen.

massieve eiken vloeren

Lamelparket

Lamelparket is een samengestelde plank van een eiken toplaag met daaronder een onderlaag, zoals bijvoorbeeld plywood en berken multiplex.

Deze planken zijn heel goed te leggen bij vloerverwarming. Doordat deze planken minder werken en dunner zijn. Heeft u weinig verlies van warmte.

Bekijken eiken vloer Fairwood

Tapis

Tapis eiken vloeren is de laatste soort eiken vloer. Dit zijn dunne plankjes van 6 of 8 mm dik en worden vaak gebruikt voor patroon vloeren zoals visgraat en Hongaarse punt.

Gelakte visgraat vloer

Houten vloer kopen bij Fairwood

Bij Fairwood verkopen wij al 15 jaar als familiebedrijf elke dag houten vloeren, waarvan veel eiken vloeren. Bent u op zoek naar veel keuze in kwaliteiten, snel leverbaar en mogelijkheid om zelf uw kleur samen te stellen. Kom dan vrijblijvende langs in onze showroom.

Wij kunnen in een advies gesprek de diverse mogelijkheden met u bespreken, kunnen u uitgebreid advies geven. Daarnaast maken wij vrijblijvende offertes voor u en ontvangt u een proefplankje van de vloer. U kunt dit alles rustig mee naar huis nemen en er rustig even over nadenken. Een eiken vloer kopen is een grote aankoop, waar u zeker goed over moet nadenken om uiteindelijk de beste keuze te maken.