Eiken vloer, wat goed te kiezen?Lamelparket, massief of tapis?

Soorten houten vloer kiezen, lamelparket, tapis, massieve planken

Er zijn veel verschillende houten planken te koop. Wat moet u nu kiezen? Wij helpen u graag met de keuze om te kiezen welke plank u wilt. Er zijn 3 verschillende soorten eiken vloeren te kiezen, lamelparket/duoplank, massief hout of Tapis eiken vloer. Wat kunt u nu het beste kiezen in uw interieur?

3 soorten eiken vloer:

Massief hout

Massieve eiken planken bestaan uit 20 mm hout en zijn een echt natuurproduct. De planken hebben een lange levensduur van vaak enkele honderden jaren. Het hout is meerdere keren opnieuw op te schuren en in een andere kleur af te werken. Er is vrijwel geen andere vloer waar dit ook bij kan. Het nadeel van massief hout is dat het iets meer werkt dan lamelparket, maar als u met de juiste adviezen de vloer goed legt dan kunt u heel goed een massief houten planken vloer neerleggen.

massieve eiken vloeren

Lamelparket

Lamelparket is een samengestelde plank van een eiken toplaag met daaronder een onderlaag, zoals bijvoorbeeld plywood en berken multiplex. Deze planken werken hierdoor minder dan een massieve houten planken vloer. Lamelparket wordt ook wel duoplank of multiplank genoemd. Deze termen worden door elkaar gebruikt.

Lamelparket leggen op vloerverwarming:

Lamelplanken zijn heel goed te leggen bij vloerverwarming. Doordat deze planken minder werken en dunner zijn. Heeft u weinig verlies van warmte. Daarom raden wij altijd aan om te kiezen voor een lamelparket houten vloer op vloerverwarming en niet te kiezen voor massief hout.

Bekijken eiken vloer Fairwood

Tapis

Tapis eiken vloeren is de laatste soort eiken vloer. Dit zijn dunne plankjes van 6 of 8 mm dik en worden vaak gebruikt voor patroon vloeren zoals visgraat en Hongaarse punt. Met deze planken krijgt u een hele strakke vloer. Deze tapis planken kunnen namelijk strak tegen elkaar aangelegd worden. De losse plankjes worden altijd verlijmd op een ondervloer. Deze worden zowel verlijmd als genageld. Hierdoor blijft deze vloer heel mooi strak liggen.

Gelakte visgraat vloer

Houten vloer kopen bij Fairwood

Bij Fairwood verkopen wij al 25 jaar als familiebedrijf elke dag houten vloeren, waarvan veel eiken vloeren. Bent u op zoek naar veel keuze in kwaliteiten, snel leverbaar en mogelijkheid om zelf uw kleur samen te stellen. Kom dan vrijblijvende langs in één van onze showrooms, in Tiel of Rijnsburg.

Wij kunnen in een advies gesprek de diverse mogelijkheden met u bespreken, kunnen u uitgebreid advies geven. Daarnaast maken wij vrijblijvende offertes voor u en ontvangt u een proefplankje van de vloer. U kunt dit alles rustig mee naar huis nemen en er rustig even over nadenken. Een eiken vloer kopen is een grote aankoop, waar u zeker goed over moet nadenken om uiteindelijk de beste keuze te maken.

Meer informatie over ons: www.fairwoodwebshop.nl