Lamelparket eiken vloer

Eiken vloeren

Lamelparket

Een duoplank of lamelparket eiken vloer is een plank dat samengesteld is uit een toplaag van hout met een onderlaag. Deze onderlaag kan uit verschillende materialen bestaan, zoals plywood (goedkoper), MDF, goedkoop plaatmateriaal of meerlaags berken multiplex.

Eiken vloeren

Lamelparket

Lamelparket is een samengestelde houten vloer. Het heeft een toplaag, veelal 4 mm dik, van eiken hout. Daaronder zit een onderlaag van meerlaags berken multiplex.

Meerlaags berken multiplex is de best mogelijke ondervloer voor een lamelparket eiken vloer. Doordat er verschillende lagen berken op kruislings op elkaar verlijmd zijn werkt deze vloer amper. Hout blijft natuurlijk een natuurproduct en zal altijd blijven werken, maar deze onderlaag zorgt er wel voor dat de werking minimaal is.

In de vloerenbranche worden er veel verschillende soorten lamelparket verkocht. Deze hebben veelal een goedkopere onderlaag, waardoor ze kunnen stunten met de prijs. Maar deze planken hebben wel een mindere kwaliteit, slijten sneller en werken meer.

Wij leveren daarom standaard onze lamelplanken met deze meerlaags berken multiplex onderlaag. Hierdoor is deze vloer uitstekend geschikt om te leggen bij vloerverwarming en zal de werking minimaal zijn. Wij vinden het belangrijk dat u een vloer kiest waar u jarenlang plezier!


Lamelparket eiken gerookte vloer

eiken vloeren

Kwaliteiten

Lamelparket eiken vloeren zijn leverbaar in 11 en 16 mm dik. Bij 11 mm dik is de onderlaag 8 mm en de toplaag 3 mm. Bij 16 mm dikte is de onderlaag 12 mm en de bovenlaag eiken 4 mm dik. De laatste plank is dus net wat stabieler, steviger en kan een keer extra geschuurd worden. Daarom hebben ons lamelparket veelal deze dikte. 

In lamelparket worden veelal de noesten van te voren allemaal dicht gemaakt. Deze leveren wij ook in verschillende kwaliteit (aantal noesten). Maar ook hebben wij speciale lamelplanken die rustieker zijn. De grotere noesten zijn bij deze kwaliteit gestopt, maar de kleinere zijn open. Hierdoor is de vloer minder netjes en heeft een rustiekere levendige uitstraling.

Hieronder vindt u al onze kwaliteiten.

Al deze kwaliteiten zijn nog onbehandeld, deze vloeren moeten nog afgewerkt worden met een olie of lak. Daarbij kunt u nog veel verschillende kleuren kiezen.

Eiken vloeren voorraad
Vintage verouderde eiken vloer
Kwaliteit eiken lamelparket

Vintage, verouderd eiken

Deze kwaliteit is alleen verkrijgbaar in de rustiekere plank. Dit betekent dat de planken rustiek zijn met grotere en veel noesten.

De grote noesten zijn gevuld en de kleine noesten zijn deels open. Hierdoor is deze vloer een rustieke vloer met een levendige robuuste uitstraling. 

Daarnaast is deze vloer grof geschuurd, hierdoor heeft deze het effect van een licht geborstelde vloer. Rondom de noesten heeft deze plank wat ruwere plekken. 

Deze vloer is verkrijgbaar in 22 cm breed. Deze vloer is geschikt om ook te leggen bij vloerverwarming.

 

Europees eiken B Rustiek
Kwaliteit lamelparket eiken

B Rustiek

Deze eiken vloer is B Rustiek. Dit betekent dat er veel noesten en kleurverschillen in het hout zitten. Het is een rustieke levendige vloer.

Deze kwaliteit is verkrijgbaar in de gladde plank. De noesten zijn allemaal gevuld en de vloer is mooi glad en egaal. De noesten zijn nu nog licht gekleurd, maar deze kleuren mee als de vloer wordt behandeld met olie of lak. Zo krijgt de vloer een hele mooie natuurlijke uitstraling.

Deze vloer kan zowel zwevend als verlijmd gelegd worden en is geschikt om te leggen bij vloerverwarming.

Lamelparket eiken B Rustiek is leverbaar in 18 en 22 cm breed.

Eiken vloer lamelparket
Kwaliteit lamelparket eiken

AB rustiek

Dit is een gemiddelde kwaliteit met een gemiddeld aantal noesten. Deze kwaliteit is vergelijkbaar met de zagerij mix in massief hout. Dit is onze meest verkochte kwaliteit. Het is namelijk niet te rustiek, maar wel levendig. 

De noesten van deze planken zijn allemaal dicht gemaakt. De noesten zijn nu nog licht gekleurd, maar deze kleuren mee als de vloer wordt behandeld met olie of lak. Zo krijgt de vloer een hele mooie natuurlijke uitstraling.

Deze vloer is leverbaar in 14, 18, 22, 24, 26 en 28 cm breed.

Deze vloer kan zowel zwevend als verlijmd gelegd worden en is zeer geschikt om te leggen bij vloerverwarming.

De planken zijn zowel in 11 mm (alleen 18 cm breed) als 16 mm dik leverbaar.

Eiken vloer kleine noesten
Kwaliteit lamelparket eiken

Licht Rustiek Geselecteerd

Deze kwaliteit heeft noesten, maar wel minder dan AB rustiek. De noesten zijn of veel kleine noesten of het is een rustigere plank met bijvoorbeeld 1 wat grotere noest.

 Deze vloer wordt veel gekozen door klanten die eiken vloer willen die niet te druk is, maar waar het wel goed te zien is dat er een noest in het hout zit. Het is rustiger dan AB Rustiek, maar heeft nog wel iets leven in het hout.

Lamelparket eiken licht rustiek, geselecteerd is leverbaar in 18 en 22 cm breed.

Deze vloer kan zowel zwevend als verlijmd gelegd worden en is zeer geschikt om te leggen bij vloerverwarming.

Eiken vloer zonder noesten
Kwaliteit lamelparket eiken

1bis

Deze kwaliteit heeft vrijwel geen noesten en is heel rustig. Af en toe ziet u een kleine noest, hierdoor kunt u zien dat het echt hout is en dat het een natuurproduct is. Het is een hele rustige strakke vloer waarbij de aandacht echt uitgaat naar uw meubelen in huis.

Deze kwaliteit is verkrijgbaar in 18 en 22 cm breed.

Deze vloer kan zowel zwevend als verlijmd gelegd worden en is zeer geschikt om te leggen bij vloerverwarming.

Vrijblijvende prijsopgave

Naast het hout heeft u ook nog materialen nodig voor het leggen en afwerken van de eiken vloer. Om dit compleet te maken voor u en een duidelijk kosten overzicht voor u te maken, ontvangen wij graag uw gegevens. Wij sturen u dan geheel vrijblijvend een offerte toe. U weet dan precies wat u in totaal kwijt bent. Wilt u graag de vloer ook laten leggen? Op de offerte staat ook een indicatie van de legkosten vermeld. 

Visgraat eiken parket vloer
eiken vloer uitkiezen
Visgraat houten vloer
Eiken vloer leggen
Lamelparket eiken gerookte vloer
Werkplaats eiken houten vloer
Showroom

Wilt u ons bezoeken?


Openingstijden en Adres