Tips voor het verhogen van de luchtvochtigheid in jouw woning.

Visgraat parket

Tips verhogen luchtvochtigheid – Tijdens het stookseizoen kan de luchtvochtigheid in je woning snel dalen. Niet alleen vervelend voor je houten vloer en/of meubelen maar ook voor je gezondheid. Je herkent deze droge lucht al snel aan droge ogen en een droge huid. Erg oncomfortabel dus!

Hout werk onder invloed van vocht. Wanneer het te droog is gaat het hout krimpen en kan zelfs gaan scheuren. Zonde van je mooie houten vloer natuurlijk. đŸ˜ļ

Maar wat kan je doen om de luchtvochtigheid in je woning te verhogen? 🤷

Eiken visgraat vloer kant en klaarTips verhogen luchtvochtigheid

Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen! Zo voorkom je gezondheidsklachten, maar ook problemen met je houten vloer of houten meubel.

1. ZET EEN RAAM OP.
Een goede ventilatie is de basis voor een optimale luchtvochtigheid. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor voldoende toevoer van verse buitenlucht. Het beste kun je een raam open zetten tijdens natte winterdagen, dan is de buitenlucht niet zo droog.

2. KOOP EEN LUCHTBEVOCHTIGER.
Een luchtbevochtiger houd de luchtvochtigheid in huis tussen de gewenste en 60 procent. Vooral in de wintermaanden is het fijn als een luchtbevochtiger helpt om de luchtvochtigheid op peil te houden. Koop hier via onze webshop een luchtbevochtiger – Luchtbevochtiger kopen.

Verkrijgbaar in Wit en Zwart3. EMMERTJE WATER IN HUIS
Eem een simpele manier om de luchtvochtigheid in huis te verhogen is door het plaatsen van een emmertje water. Bijvoorbeeld op de vensterbank boven de radiator. Door de warmte in huis zal het water verdampen en de luchtvochtigheid toenemen.

4. LUCHTZUIVERENDE PLANTEN
Er zijn een aantal planken die door hun luchtzuiverende werking kunnen bijdragen aan een betere luchtvochtigheid in huis. Ze zetten CO2 om in zuurstof en produceren waterdamp, waardoor de luchtvochtigheid in huis verbetert. Planten zijn dus niet alleen decoratief! 😉

5. ZET JE BADKAMERDEUR OPEN
Tijdens het douchen komt er veel vochtige lucht vrij. Wanneer je meteen na het douchen de badkamerdeur oen zet, is er nog veel waterdamp aanwezig die de luchtvochtigheid kan verhogen.

6. ZET DE VAATWASSER OPEN
Het trucje met de badkamerdeur werkt ook met de vaatwasser. Bijkomend voordeel: Je vaat droogt vaak sneller! 👏

7. ZET DE VERWARMING UIT.
De grootste boosdoener van een lage luchtvochtigheid in huis is de verwarming. Zet je verwarming uit wanneer je weg gaat. Ook ’s nachts kun je de verwarming het beste uitzetten. Zo word je niet wakker in een droge en oncomfortabele binnen lucht Ên bespaar je ook nog op je energiekosten!

Heb jij nog meer trucjes om de luchtvochtigheid te verhogen?

💚💚