Kopen van oude eiken houten vloer

Lamelparket eiken vloer gerookt en verouderd

Mijn zoektocht naar een echte ‘’oude’’ eiken houten vloer

Eindelijk is onze droom werkelijkheid geworden. Mijn vriend en ik zijn de trotse eigenaren geworden van een leuk oud boerderijtje tussen de weilanden. We moeten veel opknappen en moderniseren, alhoewel we wel een oude stijl willen behouden.

Een belangrijk onderdeel is natuurlijk de vloer. Wat ik gelijk zeker wist is dat het houten vloer moet worden. Hout geeft zo’n warme en gezellige uitstraling.

Voor de vloer zijn wij naar een houten vloeren winkel bij ons in de buurt gegaan. Hier hebben wij gevraagd naar een oude houten vloer. Nooit over nagedacht dat echt oud hout heel zeldzaam is. Maar hier zijn wij erachter gekomen dat je een houten vloer ook een oude uitstraling kan geven. Zo lijkt het dus een echte oude houten vloer te zijn.

De houten vloer kan op verschillende manieren bewerkt worden.:

Roken

Door een vloer te roken in een rookkamer zullen de planken gaan verkleuren van lichtbruin tot zelfs donkerbruin. Ook ontstaan er onderlinge kleurverschillen tussen de planken, hierdoor lijkt de vloer levendiger.

Verouderen

Bij verouderen worden de planken kapot gemaakt, waardoor ze ouder lijken.

verouderde eiken vloer

Borstelen

Vloerdelen kunnen door een machine gaan waar een grote staalborstel op zit. Deze draait rond wanneer de plank er doorheen gaat. Hierdoor wordt komen de nerven meer naar voren en krijgt de vloer een doorleefde uitstraling.

Wij wisten van te voren zeker dat we voor een massieve eiken vloer zouden gaan. Tot wij in de winkel vloeren tegen kwamen die wij erg mooi vonden en wat lamelparket bleek te zijn. Deze planken zijn dus niet door en door eiken maar hebben een bovenlaag van eiken en een onderlaag van berken multiplex. Hier zie je dus helemaal niks van!

Wij hebben gekozen voor een eiken lamelparket (genaamd Bibury verouderde eiken vloer) met een grove uitstraling. Deze planken zijn rustiek met veel noesten, gaten en scheuren. Ook zijn ze verouderd en gerookt. Wij zijn superblij met het eindresultaat. De eiken houten vloer past perfect bij onze nieuwe woning!

verouderde eiken vloer