Gesorteerde appels en Eiken houten vloer

Appels

Appels en een houten vloer, wat heeft dit met elkaar te maken?

Bij ons in de Betuwe is het in het najaar weer tijd voor de pluk van appels en peren. Het is veel werk om al dat fruit keurig verzorgd in winkels te krijgen.

Na het plukken  van de hele oogst in grote kisten wordt het fruit gesorteerd op grote en worden de vruchten met een deukje of beschadiging eruit gehaald.

appels

In de supermarkt zijn alle appels even groot en hebben ze nooit plekjes en deukjes.

De natuur maakt niet ieder jaar dezelfde appels, mensen sorteren het naar het beeld wat zij hebben gebaseerd op economische redenen.

Gelukkig zijn er initiatieven om de lekkere kromme komkommer of paprika met een deukje toch in de winkel te krijgen.

In de natuur worden de vruchten gevormd door bodemsoort, weer en wind, invloeden van de natuur en weersomstandigheden. En komt er door een hagelbui een putje in de vrucht. Of is er een insect die in de vrucht kruipt. Net zoals dit het geval is bij druiven, cacao, marmer, natuursteen, koffie etc.

Alles wat uit natuurproducten wordt gemaakt en gevormd door de plaatselijke omstandigheden.

Daardoor worden deze producten boeiend en uniek. De wijn uit Bordeaux is het ene jaar anders dan het andere. En de oogst van de koffiebonen is het ene jaar overvloediger dan het andere jaar.

Hout als natuurproduct

Hout is ook een natuurproduct met dezelfde eigenschappen als al die andere natuurproducten.

Van houten vloeren is er geen een hetzelfde.

Uw houten vloer of tafel is juist uniek door een vlekje, kleurverschil of een groter noest.

Als een klant een houtproduct wil zonder kleurverschillen dan is het beter om te zoeken naar producten met een foto hout print wat in de fabriek wordt geprint.

Massieve houtproducten hebben altijd kleurverschillen en unieke eigenschappen dat maakt ze bijzonder. Het is leuk om een eiken houten vloer in huis te hebben wat 60 jaar in het bos heeft gegroeid in weer en wind. Hout verdient een respectvolle behandeling en een woning waar ze welkom zijn.