Olie eiken vloer, wat zijn de voordelen?

Kleuren olie eiken vloer

Bij het kopen van een eiken vloer is één van de belangrijke vragen ook wat voor afwerking wilt u op de vloer? Kiest u voor een olie afwerking of voor een lak of hardwaxolie afwerking. In deze blog gaan wij in op de olie afwerking. Wat olie afwerking is, wat de voordelen zijn en hoe het wordt aangebracht.

Wat is olie afwerking op eiken vloer?

Olie is één van de meest gekozen afwerkingen om een eiken vloer mee af te werken. De olie wordt in het hout ingeboend en trekt in het hout. Hierdoor verzadigd en vult het het hout. Hierdoor kunnen er geen andere producten en vloeistoffen meer intrekken. Het hout wordt als ware afgesloten.

Olie is een matte afwerking met een matte uitstraling. Het is dus vrijwel nooit glanzend. Dit is bij een lak of hardwaxolie wel mogelijk. De olie die wij verkopen is op basis van natuurlijke lijnzaadolie. Dit is goed voor de natuur en voor uw gezondheid. Dit is de meest natuurlijke basis olie die gebruikt kan worden voor houten vloer. Ook een groot voordeel is dat u maar 1 laag olie hoeft aan te brengen.

Veel andere olie merken voegen nog extra oplosmiddelen aan de olie toe. Het nadeel hiervan is dat er dan meerdere lagen olie nodig zijn om deze het hout te laten verzadigen. Ook is dit schadelijk voor uw gezondheid.

Kleuren olie eiken vloer

Voordelen van olie afwerking

Bij een olie kunt u kiezen uit veel verschillende kleuren. Aan de natuurlijke olie worden kleurpigmenten toegevoegd die de kleur van het hout bepalen. Zo is het bij een eiken vloer mogelijk om deze in wel meer dan 30 kleuren te kleuren, van wit, grijs, rood, bruin, zwart, alles is mogelijk.

Olie is makkelijk zelf aan te brengen. Doordat u maar 1 laag hoeft aan te brengen is dit makkelijk zelf te doen. Over het aanbrengen komen wij later nog terug met wat tips. Het zelf aanbrengen scheelt natuurlijk een hoop kosten.

Olie is makkelijk bij te werken. Bij een olie afwerking moet u regelmatig de vloer opnieuw in de olie zetten. De olie verzadigd in het begin het hout. Daarna slijt dit door gebruik, dus na een tijd is er nog bijvoorbeeld maar 70% van de laag over. Deze laag moet u weer herstellen tot 100%. Dit is gemakkelijk zelf te doen met onderhoudsolie. Deze onderhoudsolie is na 8 – 12 uur droog, dus de volgende dag kunt u weer op de vloer.

Olie afwerking moet worden gedweild, hierdoor kunt u de eiken houten vloer goed schoon houden. Deze wordt natuurlijk toch vies door het gebruik, door vuil van buiten of het leven erop. Het dweilen van een olie vloer doet u met een speciaal middel, zeep. Deze maakt de vloer schoon, maar brengt ook nog een extra beschermlaag aan.

Hoe wordt olie aangebracht?

Olie afwerking wordt met behulp van een boenmachine op de vloer aangebracht. Er zijn 2 mogelijkheden: de vloer kan na het leggen behandeld worden met de olie met een boenmachine. Dit kunt u zelf doen, maar kan ook een parketlegger voor u aanbrengen. De andere manier is dat de vloer vooraf wordt behandeld met olie in de werkplaats. De olie wordt dan met een speciale professionele oliemachine in het hout geboend. U krijgt de vloer dan kant en klaar op kleur aangeleverd.

Wij zijn één van de enige in Nederland waarbij alle olie kleuren en ook speciale mengingen op de eiken vloer, vooraf kunnen worden aangebracht. U kunt dan helemaal zelf uw eigen kleur kiezen en deze leveren wij dan kant en klaar bij u af in de door u gekozen kleur, uniek toch! U hoeft dan niet te kiezen uit 5 standaard kleuren.

Olie voor eiken houten vloer kopen?

In onze eigen webshop kunt u alle kleuren olie kopen. Deze olie is op basis van natuurlijke lijnzaadolie. Goed dus voor uw gezondheid en goed voor de houten vloer. De olie kunt u hier kopen: Olie eiken vloer.

Benieuwd naar alle kleuren mogelijkheden van de olie afwerking, kijk dan verder op de site

Bibury eiken vloer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *