Houten visgraat vloer zelf leggen

Visgraat eiken kant en klaar afgewerkt

Vaak krijgen wij de vraag in onze showroom of het moeilijk is om zelf een houten visgraat vloer te leggen. Het is iets moeilijker dan planken, omdat je natuurlijk te maken hebt met een patroon. Dit is net zoals bij behang. Je moet dus wat beter kijken zodat het patroon goed recht ligt. Visgraat vloeren zijn vaak moeilijk om zelf te leggen, echter hebben wij een speciale visgraat vloer die wel makkelijk zelf te leggen is, lees hieronder verder welke je dan moet kiezen!

Eiken actie vloeren Visgraat invisible goedkope visgraat vloer

Visgraat vloer zelf leggen, hoe dan?

Een visgraat vloer wordt veelal verlijmd gelegd. De planken worden dan rechtstreeks vol verlijmd aan een ondervloer. Hierdoor zit de vloer goed vast en kan het patroon niet meer verschuiven. Bij lamelparket visgraat is het mogelijk om deze rechtstreeks te verlijmen op zandcementdekvloer. Bij een houten vloer moet deze eerst worden uitgevlakt met spaanplaat of een ander plaat materiaal. Lamelparket visgraat vloeren zijn speciale planken die bestaan uit een toplaag van hout (veelal 3 of 4 mm dik) met daaronder meerlaags multiplex onderlaag.

Visgraat verlijmen is wat moeilijker om zelf te doen. Je begint vanuit het midden van de ruimte. Daar leg je als eerste de rechte baan neer. Deze baan moet je dus eerst goed uitmeten, zodat deze precies in het midden zit. Mocht deze maar iets scheef zijn, dan krijg je verder op met leggen kieren in de vloer.

Visgraat die makkelijk zelf te leggen is

Maar.. niet alle visgraat vloeren hoeven verlijmd te worden. Wij hebben in ons assortiment ook een speciale klik visgraat vloer. Deze visgraat vloer is makkelijk zelf te leggen en kan zwevend worden gelegd.

Bij zwevend komen de planken los op folie te liggen. Je legt in de ruimte dan eerst folie neer. Daarop kan je dan de planken los leggen. De klikvisgraat planken hebben een speciale klik verbinding, waardoor je ze in elkaar kunt klikken. Hierdoor blijft het patroon goed liggen en gaat dit niet verschuiven.

Door het zelf te leggen kun je daarom veel extra kosten voor het leggen besparen. Zo kun je al een visgraat vloer leggen van circa € 50,00/m2, met eventueel alleen iets extra kosten voor legmaterialen en plinten.

Dus ben je handig, dan kan je proberen om de vloer te verlijmen. Maar twijfel je hierover. Kies dan voor onze klikvisgraat vloer.

Houten visgraat vloer zelf leggen, kies voor klikvisgraat

De klikvisgraat vloer is dus veel makkelijker om zelf te leggen. Naast de prijs en besparing van de legkosten heeft deze visgraat nog een aantal voordelen. Het is ook mogelijk om deze vloer te leggen in appartementen waar je niet mag verlijmen. Of kan je later de visgraat vloer mee nemen mocht je willen verhuizen.

Wij leveren de klik visgraat vloer in 2 kwaliteiten: Rustiek met noesten en Licht Rustiek, rustige vloer met kleine noesten. Als u op de foto klikt hieronder, dan kunt u de actuele prijs bekijken. Ook is het mogelijk om hier vrijblijvend een prijsopgave aan te vragen inclusief alle materialen, zoals ondervloer en plinten.

KLEUR KIEZEN: De klikvisgraat vloer is nog onbewerkt, dus u kunt zelf nog uw kleur en afwerking kiezen. Zo kan de vloer in wel meer dan 30 kleuren worden afgewerkt. Alle kleuren kunt u hier bekijken: kleuren klikvisgraat vloer

Klikvisgraat eiken vloer
Kwaliteit: Licht Rustiek
Klik visgraat eiken vloer Rustiek
Kwaliteit: Rustiek

De klikvisgraat vloeren zijn ook bij ons in de showroom te zien. U bent van harte welkom om deze hier te komen bekijken. Voor meer informatie en vragen kunt u altijd contact met ons opnemen: 0344-640035 of info@fairwood.nl