Eiken vloeren en vloerverwarming, kan dat?

Goed nieuws! Ja zeker kan dat, eiken vloeren en vloerverwarming zijn een goede combinatie!

Hout geeft een warme uitstraling aan uw interieur en wij snappen dat u dit natuurlijk het liefste kiest, ook al heeft u vloerverwarming. PVC, laminaat en keramisch parket zijn goede vervangers, maar toch niet helemaal echt.

Rustiek eiken gerookt lamelparket

Eiken vloeren en vloerverwarming

Eiken vloeren en vloerverwarming zijn een goede combinatie. De houtsoort eiken is een goede geleider van de warmte. Wij noemen dit ook wel een stabiele houtsoort. Dit betekent dat hout niet snel reageert op vocht en temperatuursverschillen.

Houtsoorten zoals Maple, Jatoba en grenen zijn instabieler en zullen meer gaan werken. Deze houtsoorten reageren sneller op vocht en temperatuursverschillen. Daarom is het beter om deze houtsoorten niet op vloerverwarming te leggen.

Bij vloerverwarming is het belangrijk om de juiste soort plank te kiezen. Lees hier meer over de soorten eiken planken

In onze showroom kunnen wij u uitgebreid advies geven over welke plank het beste past bij u situatie.

Rendement eiken vloeren en vloerverwarming

Het rendement van eiken vloeren en vloerverwarming zijn natuurlijk anders dan bij tegels of PVC. Deze laten sneller de warmte door, dus de opstart tijd bij een eiken vloer is langer. Maar hout isoleert ook, dus het houdt de warmte langer vast. Hierdoor blijven de planken nog lang warmte afgeven terwijl het systeem uit staat. Hierdoor zijn uw energiekosten lager.

Bij vloerverwarming en eiken vloeren is wel belangrijk om de temperatuur zo constant mogelijk te houden. Hout kan slecht tegen te grote schommelingen in temperatuur. Maar vaak zijn de vloerverwarmingssystemen hier ook niet voor gemaakt en deze schommelingen zorgen ook voor hogere energie kosten.

Lees hier meer informatie over houten vloeren op vloerverwarming.

Advies op maat:

Wilt u graag weten welke soort vloer, welke leg-methode en welke afwerking het beste bij u past voor uw eiken vloer op vloerverwarming, kom dan vrijblijvend naar onze showroom.

Al 15 jaar verkopen wij elke dag met veel plezier eiken vloeren. Hierdoor hebben wij door de jaren heen heel veel kennis opgedaan wat het beste bij uw wensen past!

Wilt u onze showroom bezoeken? Dan kunt u hier onze openingstijden en adres vinden.