Kleuren eiken vloer

Uniek in Nederland, zelf uw eigen kleur samen stellen van een eiken vloer. Wij hebben een eigen olie menghoek in onze showroom. Hier kunt u kiezen uit 30 vaste kleuren die wij ook kunnen mengen voor u.

Zo stelt u zelf uw eigen kleur voor de eiken vloer samen.

Kleuren eiken vloer

Een eiken vloer is de makkelijkste houtsoort om te kleuren. Door de eigenschappen van eiken past het zich goed aan, aan de verschillende olie en lak kleuren. Zo is eiken te kleuren van wit tot grijs en van geel naar bruin tot zwart en alles wat hier tussen in zit.

Kleur kiezen eiken vloer

Kleuren eiken vloer

De kleuren zijn mogelijk in olie afwerking, hardwax olie of lak afwerking.

Bij olie maken wij gebruik van onze Fairwood Bio-Oil. Dit is 100% natuurlijke olie op basis van lijnzaad. Deze lijnzaad wordt in Nederland gewonnen en hiervan wordt deze Bio-oil gemaakt. De olie bevat geen chemische stoffen is 100% oplosmiddelvrij. Wij vinden het belangrijk om hiervoor te kiezen, wij heten niet voor niets Fairwood.

Duurzame eiken vloer olie

Extra bewerkingen bij kleuren eiken vloer:

Naast het bewerken bij olie of lak zijn er nog andere manieren om een eiken vloer te kleuren. Door de vloer eerst te roken (licht of donker). Het hout gaat dan in een kamer met ammoniak dampen. Door deze dampen kleurt het hout grijs/bruiner. Roken is zelf nog geen bescherming dus daarna wordt er altijd nog een olie of lak over het hout aangebracht. Maar hierdoor zijn er weer meer kleuren mogelijk.

Een andere mogelijkheid is om de vloer te behandelen met loog. Deze loog is vaak wit en zorgt dat het hout minder geel kleurt. Na de loog kan er ook witte olie op het hout worden aangebracht waardoor u een mooie lichte eiken vloer krijgt.

Hele speciale kleuren kunnen wij ook met beits maken. In onze eigen werkplaats wordt de vloer dan voor u bewerkt. Door deze beitsen krijgt u een intensievere kleur en deze kan daarna nog geolied of afgelakt worden. Omdat deze beitsen moeilijker zijn aan te brengen, verzorgen wij deze afwerking altijd in onze eigen werkplaats.

Wilt u meer informatie over onze eiken vloeren? Dan leest u hier nog meer informatie over onze eiken houten vloeren.

2 gedachten over “Kleuren eiken vloer

 1. Hallo,
  Wij hebben een eiken planken vloer, ooit nieuwe ruwe kale planken,
  Zijkanten ruwe ongelijke afwerking. Beetje robuuste planken.
  Deze vloer ligt nu 14 jaar. Door werking kieren tussen de planken.
  Vinden wij geen probleem, . wij houden niet van te gladde strakke vloeren.
  Toen met blanke waxolie afgewerkt. Weinig onderhoud gehad.
  De vloer vinden wij te geel en willen een wat lichtere genuanceerde afwerkingslaag.
  Schuren met machine zal de vloer gladder maken en dit willen wij eigenlijk niet.
  Heeft u een goed advies wat voor onze vloer een juiste behandeling is voor verandering van kleur.

  1. Beste familie Bakker,

   Als u de kleur lichter wilt hebben dan zou de vloer helaas toch geschuurd moeten worden. Deze gele laag moet eerst van de vloer af, daarna kan er een lichtere kleur, olie, lak of hardwaxolie op de vloer worden aangebracht. Het is wel mogelijk om de vloer na het schuren wat handmatig te verouderen om deze toch een wat robuustere uitstraling te geven.

Reacties zijn gesloten.