Kan ik zelf een eiken vloer schuren en oliën?

doorFairwood

Kan ik zelf een eiken vloer schuren en oliën?

Kan ik zelf een eiken vloer schuren en oliën?

Een eiken vloer kan heel makkelijk veranderd worden van kleur, door deze te schuren en opnieuw te behandelen met olie. Maar kan je zelf een eiken vloer schuren en oliën? Of kun je dat beter uitbesteden aan een parketlegger?

Het schuren van een eiken vloer is niet heel erg makkelijk. Om dit te doen heb je een parketschuurmachine nodig. De olie zit vaak 2 a 3 mm diep in het hout getrokken. Je hebt dan dus een zware professionele parketschuurmachine om de vloer goed kaal te kunnen schuren. Dit gaat niet met een boen-schuurmachine bijvoorbeeld, deze zijn te licht om de olie goed weg te halen.

eiken vloer schuren

Het omgaan met deze professionele parketschuurmachine is niet zo makkelijk, als je te lang op een plek staat dan krijg je al een hap uit de vloer. Je moet dus heel geleidelijk en langzaam achter de machine lopen.

Om een eiken vloer te schuren moet die meerdere keren geschuurd worden. Eerst met een grove korrel, zoals korrel 40 of 60. Daarna nog na-schuren met korrel 80 en als laatste met korrel 120. (hoe hoger de korrel, hoe fijner de vloer wordt).

Wordt de vloer geschuurd met een nog fijnere korrel dan neemt de vloer de olie niet goed op en kan deze niet diep genoeg in de vloer trekken. Hierdoor kun je sneller vlekken krijgen.

Oliën van eiken vloer

Het oliën van een eiken vloer is niet moeilijk, dit kunt u makkelijk zelf doen. Het in-boenen van de olie kan met een boenmachine, deze kunt u bij ons huren, maar ook bij bouwmarkten.

Hieronder ziet u de instructie voor het in-boenen van de olie.

Kleuren eiken vloer

Als een eiken vloer kaal is kunt u weer een totaal andere kleur kiezen. Zo wordt de ruimte ineens heel anders en kun je deze goed maken bij je eigen (nieuwe) meubels.

Benieuwd naar de mogelijke kleuren? Dan kunt u alle hier alle olie kleuren vinden.

Over de auteur

Fairwood administrator

Fairwood houten vloeren heeft alles op het gebied van eiken vloeren, legmaterialen en afwerkingen voor houten vloeren. Daarnaast leveren wij ook massief houten tafels en leuke accessoires! Kortom bij ons bent u helemaal op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van interieur in combinatie met hout.

Geef een reactie