Eiken houten vloer kopen?

Een eiken houten vloer kopen, dat doe je vaak niet zo even. Eiken is een houtsoort dat op veel verschillende manieren kan worden afgewerkt. Hierdoor past het goed in elk interieur. Of je nu een witte, lichte, grijze, gele, warme, donkere of zwarte kleur wilt, dat kan allemaal met eiken.

Om een eiken houten vloer kopen moet je letten op heel veel dingen;

1. Welke soort vloer:

Bij de soort vloer kiest u hoe de opbouw van de plank is, helemaal massief met 20 mm hout of juist een toplaag met hout met daaronder een multiplex onderlaag. De keuze’s zijn:

 1. lamelparket
 2. massief
 3. Tapis

massieve eiken vloeren

2. Hoeveel noesten in het hout?

De hoeveelheid noesten in eiken bepalen heel erg hoe de plank eruit ziet. Een rustieke eiken vloer heeft een hele andere uitstraling dan een eiken vloer met bijna geen noesten. Dat heeft een hele strakke moderne uitstraling.

 1. Veel, heel rustiek
 2. Gemiddeld
 3. Weinig tot geen

3. Welke afwerking voor de eiken vloer?

Nadat je gekozen hebt welke plank en hoeveel noesten, ben je er nog niet. Hoe wordt de plank afgewerkt, met wat voor product. Elke product (olie, lak en hardwax olie) heeft zijn eigen voor- en nadelen, zoals voor het aanbrengen, onderhoud en levensduur.

 1. Olie 
 2. Lak
 3. Hardwax olie

4. Leggen van eiken vloer

Naast hoe de vloer eruit komt te zien is het ook belangrijk om te kiezen hoe deze wordt gelegd, de technische kant. Er zijn 3 manieren om de vloer te leggen. Welke past het beste bij je en wil je het zelf doen of juist uitbesteden aan een parketlegger?

 1. Zwevend
 2. Verlijmen
 3. Vernagelen

zwevend leggen eiken vloer

5. Speciale bewerking van de vloer

De eiken vloer kan ook nog een extra bewerking krijgen. Je kunt hierbij denken aan borstelen, roken, verouderen, trommelen, grotere v-groef etc. Heel veel extra bewerkingen die de eiken vloer net een andere uitstraling geven.

6. En dan nog heel belangrijk, de kleur van de vloer

Er zijn bij eiken ontzettend veel kleur mogelijkheden, van wit tot geel, grijs tot zwart en zelfs taupe tot bruin. Door de vloer eerst nog te roken of te logen zijn er nog meer kleuren mogelijk.

Wij hebben als enige in Nederland een kleuren menghoek. Hier kunnen wij de kleur van de vloer helemaal voor je op maat samenstellen. U kiest dan zelf welke kleuren u gemengd wilt hebben. Je ontvangt dan ook een proefplankje met de kleuren mee naar huis om deze te bekijken bij je meubelen en lichtinval. Is de kleur dan nog niet helemaal goed dan kom je gewoon nog terug om de kleur wat aan te passen.

eiken houten vloer kopen

Kortom;

Een eiken houten vloer kopen, doe je dus niet zo even. Klanten denken vaak ik koop even snel een eiken vloer, maar zo gaat dat vaak niet omdat er heel veel keuze’s zijn. Het is ook een dure uitgave waar je heel veel jaar mee moet doen.

Wij kunnen je daarbij goed helpen om de beste keuze’s te maken tot een prachtige vloer te komen die helemaal bij jou huis en style passen.