Houten vloer over tegels met vloerverwarming

Zoals wij in onze vorige blog al uitlegde is het goed mogelijk om een houten vloer op vloerverwarming te leggen. De ervaringen van klanten zijn heel goed en daarom worden ook meer dan 70% van onze vloeren gelegd op vloerverwarming. Maar is het ook mogelijk als er nog een tegelvloer ligt?

Eiken vloer op tegels en vloerverwarming

Houten vloer op tegels

Een houten vloer kan over de bestaande tegel vloer worden gelegd. Het is wel altijd belangrijk om te kijken naar de soort tegel die er ligt. Het is wel belangrijk dat het een redelijk gladde tegel is.

Een houten vloer kan hierover heen zwevend of verlijmd worden gelegd. Bij verlijmen worden de tegelvloer eerst open geschuurd en ontvet. Daarna kan de lijm hechten en worden de planken vol verlijmd op de ondervloer. Het is hierbij van belang dat de tegels redelijk egaal zijn. Omdat er alleen lijm tussen de tegelvloer en houten vloer komt. Dus oneffenheden zijn meer zichtbaar. De parketlegger bekijkt graag even vooraf de tegel en maakt op basis daarvan een lijmadvies.

Een andere optie is om de vloer zwevend te leggen. Dan wordt er eerst folie over de tegelvloer gelegd, waarnaar de houten vloer hier los op komt te liggen. Aan de zijkant worden dan spanveren geplaatst voor de werking van het hout.

Als er ook vloerverwarming is bij tegels, kan dat ook?

Als er vloerverwarming onder de tegels ligt en u wilt daar een houten vloer op leggen dan is dit ook mogelijk. U moet er wel altijd rekening mee houden dat er rendementsverlies is. De tegelvloer is een extra laag dat tussen de houten vloer en vloerverwarming zit. Het duurt dus wat langer voordat het warm is. Hier moet u dus wel rekening mee houden.

De voorkeur bij vloerverwarming is om de vloer te verlijmen op de tegels. Dit is het beste voor het rendement en voor de werking van het hout. Bij de keuze voor een houten vloer op vloerverwarming, kunt u het beste kiezen voor een eiken houten vloer. Deze houtsoort is stabiel en werkt weinig.

Meer informatie over houten vloer en vloerverwarming:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *