Nieuw! Houten vloeren Fairwood in Rijnsburg

Essen houten vloer

We hebben een heel fijn team met collega’s die allemaal meer doen dan een houten vloer verkopen. De een is goed in klanten helpen en sociale media de andere kan verschillende dingen en is overal goed inzetbaar. Doordat we wel dachten dat er met dit team nog meer mogelijk was zochten we een extra vestiging.

Zoektocht nieuwe vestiging

Na een lange zoektocht hebben we aardig wat bedrijfspanden op industrieterreinen op internet en in werkelijkheid gezien. Veelal showroom/kantoor met loods. Tot we in de zomer van 2022 een pand in Rijnsburg zagen. Totaal iets anders dan standaard bedrijfspanden. Architectonisch gebouwd, vele kamers en een woning in een bedrijfspand en bijzonder geschikt voor woonwinkel of binnenhuisarchitectuur. Goed geïsoleerd met vloerverwarming. We wisten gelijk dat dit was wat we zochten.

Rijnsburg Houten vloeren

Inrichting Showroom

Het grove plan en alle elementen die in een showroom nodig zijn werden grotendeels aan de tekentafel bedacht. Met alle ruimte voor goede ideeën die iedereen in bracht. Met onze dochter en schoonzoon vormen we een superteam waarbij één plus één is drie.

Op onze manier werd het pand aangepakt. Fairwood manier is veel zelf doen, kosten beperken en creatief materialen gebruiken die je hebt. Met het mooie materiaal hout zorgen voor een luxe uitstraling en warmte in het strakke pand en laten zien wat je met hout kunt doen. Er werd een muur doorgebroken waar eerst het woongedeelte was door een van de handige parketleggers die voor ons werken. Hij kan ook goed stuken. Tijdens de vakantie in Zeeland in september iedere maandag naar Rijnsburg opruimen en oude rommel weghalen. Tijdens deze gezellige maandag waarop er hard gewerkt werd groeiden de ideeën hoe we verder moesten.

Houten vloeren en Tafels Rijnsburg

De vloeren werden in Tiel veelal voor bewerkt met olie of lak zodat de houten vloeren er zo snel mogelijk in liggen. We kennen zeer ervaren parketleggers. Gelukkig had er één wat uitval waardoor hij twee weken vloeren kon leggen. Hij heeft ook het meesterwerk gemaakt met visgraat Tapis wat aan de muur op de 2e verdieping hangt. In Tiel stond nog een balie onder het stof, deze paste perfect bij de witte systeemwanden die al in het pand hingen. De oude Citroen bus die we erbij hadden gekocht kreeg een plekje naast de olietafel.

We hebben heel wat vierkante meters muren geverfd en langzaam maar zeker zagen we het licht in de tunnel. Vaak kwam ik s ‘ochtends binnen en dacht oef wat moet er nog veel gebeuren. Maar na een dag werken en efficiënt plannen werden en konden we flink wat vinkjes zetten op het lijstje en was er veel heel veel gebeurd. Ik ging dan weer enthousiast naar huis, omdat dit zwarte strakke pand op de Maessloot 2 in Rijnsburg zelf al veel heeft en met onze warme en diverse soorten houtproducten alleen maar mooier wordt.

Verschillende ruimtes met stijlen.

Er is bijvoorbeeld als een prachtige kamer met een enorm groot schilderij van de Nachtwacht. Een ruimte waar weinig daglicht kwam daar kwam de Scandinavisch lichte strakke essen vloer te liggen met een witte olie en daarover matte lak. Het grote oppervlak heeft dan een lichte kleur.

Het klassieke nachtwacht schilderij komt prachtig uit bij de intensief bruine noten tafel die behandeld is met overlakbare olie en daarover matte lak. De stoere Stamford poten geven het geheel een stoer en modern uiterlijk. In het schilderij zit wat geel en goud, de grote gouden vogelkooi die we in het pand vonden maakt het tot een prachtig geheel.

Wat leuke Dante stoelen met armleuning geven een luxe uitstraling en aaibaar geheel. Aan de wanden borden met prachtige bijzondere houtsoorten van hout wat overal in de wereld groeit. Kortom een mix van een schilderij van een Hollandse meester die in 2022 nieuw jasje krijgt door een mix van een lichte blonde vloer in combinatie met meubelen.

Essen houten vloer

Kom snel een keertje kijken bij ons in Rijnsburg. Kunt u zelf zien wat u met een natuurlijk product als hout kan doen en hoe creatief u hiermee kunt zijn. We willen u inspireren om buiten de gebaande hokjes laten denken. Wij zijn geopend van dinsdag t/m zaterdag. Dinsdag t/m vrijdag van 10.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Adres: Maessloot 2A, 2231 PX Rijnsburg

U kunt zo bij ons binnen lopen en hoeft geen afspraak te maken. Wij zijn altijd met voldoende mensen aanwezig om u uitgebreid te helpen en offertes en kleurenstalen te maken.

Wij zien u graag!