Onderhoud geoliede houten vloer

Massieve hotuen vloer gerookt en geolied Bibury

Hoe onderhoudt je een geoliede houten vloer? Kun je deze dweilen of mag je deze niet nat afnemen? Lees hier al onze tips en trucs!

Wat is een geoliede houten vloer?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat een geoliede houten vloer is. Het is belangrijk om te weten dat de vloer echt behandeld is met olie en niet met wax, hardwax of lak. Dan is het onderhoud anders!

Bij een geoliede houten vloer wordt er olie aangebracht op de houten vloer en deze in het hout geboend. De olie zit echt in het hout en verzadigd deze. De poriƫn van het hout zijn dus gevuld met olie. Hierdoor kan er geen vuil en water in het hout trekken.

eiken vloer schoonmaken

Wekelijks onderhoud

Het onderhoud geoliede houten vloer: een geoliede houten vloer mag je elke week dweilen met een speciaal schoonmaak middel. Dit schoonmaak middel is speciaal gemaakt voor geoliede houten vloeren. Het reinigt de vloer en brengt een beschermlaag op het hout aan. Het is dus een 2-1 reiniger. De beschermlaag zorgt ervoor dat de vloer nog beter beschermt is tegen vuil en vlekken.

Dit schoonmaak middel, onderhoudszeep, voeg je toe aan een emmer water. Je hoeft hiervan maar een klein beetje te gebruiken. De vloer kun je daarna licht vochtig dweilen. Het water verdampt en de zeep laag blijft achter op de vloer.

Tip: Bij een nieuwe houten vloer, raden wij aan de eerste 2 weken, 3 keer per week te dweilen. Je brengt dan direct een goede extra beschermlaag op de vloer aan.

Vaak zijn klanten verbaasd dat je een houten vloer mag dweilen. Wij zeggen zelfs dat dit moet. Maar hout kan toch niet tegen water? Nee dat klopt, daarom is het belangrijk om het licht vochtig te dweilen en niet te nat te maken. Je moet natuurlijk geen emmers water over de vloer uitgooien. Daar kan hout inderdaad niet tegen. Maar als je het licht vochtig dweilt is het juist goed voor de vloer.

Wil je deze onderhoudszeep kopen? Dat kan in onze webshop! Wij sturen de zeep dan binnen 1 tot 3 werkdagen naar je toe!

Onderhoud eiken vloer

Heb je nog vragen over het onderhoud van een geoliede houten vloer dan kun je altijd contact met ons opnemen op: info@fairwood.nl of 0344-640035