Eiken vloer prijs per m2 inclusief leggen

Eiken houten vloer open noesten lamelparket

Een belangrijke vraag bij de aankoop van een houten eiken vloer is: wat is de prijs van een eiken vloer per m2, inclusief leggen. Als u kiest voor het kopen van een eiken vloer is de prijs natuurlijk een belangrijk onderdeel. Past het binnen het budget? En wat kunt u kiezen voor uw budget?

Prijs van een eiken houten vloer

De prijs van een eiken vloer is niet zo makkelijk in één woord te zeggen. Natuurlijk kunnen wij een prijs opgegeven van het hout, maar naast het hout heeft u nog meer dingen nodig. Met alleen het hout bent u er nog niet. Naast het hout heeft u nog de volgende dingen nodig:

  • Materialen voor het leggen van de vloer, zoals lijm of folie
  • Manier van leggen, recht, visgraat patroon of een ander patroon.
  • Massief hout of lamelparket
  • Afwerking voor de vloer, zoals olie of lak afwerking.
  • Kant en klaar voor bewerkt, of zelf spullen om het zelf of door de parketlegger te laten afwerken
  • Plinten
  • Eventueel bezorging van het hout
  • Eventueel; Laten leggen van de vloer

Deze dingen zijn ook belangrijk om te bekijken als u de totale prijs van een eiken vloer wilt weten. En zeker tussen deze dingen zit veel verschil. Een massieve vloer is bijvoorbeeld weer duurder dan een lamelparket/duoplank. En ook in de afwerking zit er veel prijsverschil tussen een olie of lak afwerking. U heeft deze dingen natuurlijk ook nodig bij het plaatsen van een eiken vloer. Dus alleen de prijs van het hout zelf, zegt niet alles.

Houten vloer en tafel rijnsburg showroom
Uitzoeken houten vloer showroom

Prijs laten leggen van houten vloer

Er zijn verschillende manieren hoe een houten vloer gelegd kan worden. De meest gekozen manieren zijn zwevend en verlijmd leggen. Hiertussen zit ook een prijsverschil in de legkosten. Verlijmen is meer werk dan het zwevend leggen van een vloer. Zo is het leggen van een zwevende vloer vanaf circa: € 15,00/m2, maar van een verlijmde rechte planken vloer vanaf: € 22,00/m2. Visgraat leggen is daarbij nog wat duurder (ca vanaf €31,00/m2), omdat dit meer werk is om het patroon te leggen.

Mocht u de vloer zelf willen leggen dan kan dit natuurlijk ook. Of mocht u zelf iemand weten die de vloer kan leggen, dan is dit ook prima. Wij leveren dan allerlei instructies erbij, zodat het makkelijker zelf te leggen is. Hiermee bespaart u natuurlijk veel geld.

Afwerking van de eiken vloer

De afwerking is ook een groot onderdeel van de kosten voor een houten eiken vloer. Als u kiest voor een olie afwerking die u zelf aanbrengt dan bent u het goedkoopste uit. U heeft dan alleen de olie zelf nodig en hiervan is 1 laag voldoende. Maar daarentegen een lak afwerking, wordt in 3 lagen aangebracht. Dat betekent dat u al 3 lagen product nodig heeft. Daarnaast zijn de kosten voor het aanbrengen ook hoger. Bij lak wordt de vloer ook nog licht tussen geschuurd tussen de tweede en derde laag. Zo gebeuren er dus al 4 handelingen aan de vloer. Een groot verschil ten op zichten van olie met maar 1 laag.

De prijs van een gelakte vloer is daarom dus vaak hoger dan de prijs van een geoliede houten vloer.

Totale offerte opvragen

Als u een houten eiken vloer wilt kopen, vraag daarom dus altijd een totale vrijblijvende offerte aan. Zo krijgt u de prijs van het hout, materialen voor het leggen, afwerking en plinten. Ook staat hierbij vermeld wat u betaalt voor het laten leggen van een vloer.

Door de totale offerte op te vragen kunt u goed vergelijken wat het prijsverschil is tussen bedrijven en verschillende opties van vloeren. Sommige bedrijven vragen bijvoorbeeld weinig voor het hout, maar zijn de kosten voor de materialen, afwerking en leggen zijn weer veel hoger. Dus als u dan alleen het hout vergelijkt heeft u geen goede vergelijking. U heeft natuurlijk meer nodig dan alleen het hout.

Nu zijn er natuurlijk wel indicatie prijzen, zo begint een eiken vloer van het hout vanaf circa: €36,00/m2 inclusief btw en is het leggen vanaf: €15,00/m2.

Vrijblijvende totale offerte ontvangen?

Mocht u graag een totale prijsopgave willen ontvangen dan kunt u bij ons langs komen in de showroom. Wij kunnen dan direct bij uw bezoek een vrijblijvende offerte maken. Ook mogelijk om dan meerdere opties van afwerking (olie of lak), leggen of rechte planken en visgraat, naast elkaar te leggen.

U bent van harte welkom in onze showroom in Tiel of Rijnsburg (Katwijk/Noordwijk) om alle mogelijkheden te bekijken. Bij uw bezoek kunnen wij verschillende, geheel vrijblijvend, offertes maken die u kunt vergelijken. Zo heeft u een goed idee wat alles kost en kunt u hierin een overweging maken wat u wilt.

Het is ook mogelijk dat u alvast online een vrijblijvende offerte bij ons aanvraagt, dan heeft u alvast een idee. Dit kan via onze hoofdwebsite fairwoodwebshop.com, via deze link: Alle vloeren bekijken en offerte aanvragen

Of mail uw vragen, keuze voor welke vloer, naar info@fairwood.nl. Wij sturen u dan binnen 1 werkdag een geheel vrijblijvende offerte retour per mail.

Lossen houten vloeren
Actie Houten vloer