Eiken vloer prijs per m2 inclusief leggen

Eiken houten vloer open noesten lamelparket

Een belangrijke vraag bij de aankoop van een houten eiken vloer is wat de prijs van een eiken vloer is per m2, inclusief leggen. Als u kiest voor het kopen van een eiken vloer is de prijs natuurlijk een belangrijk onderdeel. Past het binnen het budget? En wat kunt u kiezen voor uw budget?

Eiken houten vloer open noesten lamelparket

Eiken vloer prijs

De prijs van een eiken vloer is niet zo makkelijk te zeggen. Natuurlijk kunnen wij een prijs opgegeven van het hout, maar naast het hout heeft u nog meer dingen nodig. Alleen het hout is nog niet de hele vloer. Naast het hout heeft u nog de volgende dingen nodig:

  • Materialen voor het leggen van de vloer, zoals lijm of folie
  • Manier van leggen, recht, visgraat patroon of een ander patroon.
  • Massief hout of lamelparket
  • Afwerking voor de vloer, zoals olie of lak afwerking.
  • Kant en klaar voor bewerkt, of zelf spullen om het zelf of door de parketlegger te laten afwerken
  • Plinten
  • Eventueel bezorging van het hout
  • Eventueel; Laten leggen van de vloer

Deze dingen zijn ook belangrijk om te bekijken als u de totale prijs van een eiken vloer wilt weten. U heeft deze dingen natuurlijk ook nodig bij het plaatsen van een eiken vloer.

Al deze dingen zijn ook van invloed op de prijs, zo zijn de materialen voor het leggen van een zwevende vloer anders dan voor een verlijmde vloer. Ook de legkosten zijn anders voor beide manieren. Zo is het leggen van een zwevende vloer vanaf circa: €15,00/m2, maar van een verlijmde rechte planken vloer vanaf: €22,00/m2. Visgraat is dan nog weer wat hoger in prijs, omdat dit meer werk is om het patroon te leggen.

Afwerking van de eiken vloer

De afwerking is ook een groot onderdeel van de kosten voor een houten eiken vloer. Als u kiest voor een olie afwerking die u zelf aanbrengt dan bent u het goedkoopste uit. U heeft dan alleen de olie zelf nodig en hiervan is 1 laag voldoende. Maar daarentegen een lak afwerking, wordt in 3 lagen aangebracht. Dat betekent dat u al 3 lagen product nodig heeft. Daarnaast zijn de kosten voor het aanbrengen ook hoger. Bij lak wordt de vloer ook nog licht tussen geschuurd tussen de tweede en derde laag. Zo gebeuren er dus al 4 handelingen aan de vloer. Een groot verschil ten op zichten van olie met maar 1 laag.

Totale offerte opvragen

Als u een houten eiken vloer wilt kopen, vraag daarom dus altijd een totale vrijblijvende offerte aan. Zo krijgt u de prijs van het hout, materialen voor het leggen, afwerking en plinten. Ook staat hierbij vermeld wat u betaald voor het laten leggen van een vloer.

Door de totale offerte op te vragen kunt u goed vergelijken wat het prijsverschil is tussen bedrijven en verschillende opties van vloeren. Sommige bedrijven vragen bijvoorbeeld weinig voor het hout, maar de kosten voor de materialen, afwerking en leggen zijn weer veel hoger. Dus als u dan alleen het hout vergelijkt heeft u geen goede vergelijking. U heeft natuurlijk meer nodig dan alleen het hout.

Nu zijn er natuurlijk wel indicatie prijzen, zo begint een eiken vloer van het hout vanaf circa: €36,00/m2 inclusief btw en is het leggen vanaf: €15,00/m2.

Vrijblijvende totale offerte ontvangen?

Mocht u graag een totale prijsopgave willen ontvangen dan kunt u bij ons langs komen in de showroom. Wij kunnen dan direct bij uw bezoek een vrijblijvende offerte maken. Ook mogelijk om dan meerdere opties van afwerking (olie of lak), leggen of rechte planken en visgraat, naast elkaar te leggen.

Een andere mogelijkheid is dat u mailt naar info@fairwood.nl of het offerte formulier invult. Wij sturen u dan per mail een vrijblijvende offerte toe. Deze ontvangt u al binnen een paar uur van ons terug.