Eiken houten vloer kopen, maak een goede keuze?

Bent u aan het overwegen om een eiken houten vloer te kopen voor uw woning? Zoek niet verder! In deze uitgebreide handleiding verkennen we alle aspecten die u moet weten over het aanschaffen van een eiken houten vloer, inclusief de voordelen, het proces, en waarom u voor ons bedrijf zou kiezen.

Waarom Kiezen voor een Eiken Houten Vloer?

Eiken houten vloeren worden al eeuwenlang gelegd. Hun rijke, warme tinten en natuurlijke nerven voegen karakter toe aan iedere ruimte. Hierdoor zijn is een eiken houten vloer de meest gekozen houten vloer in Nederland. Anders dan andere materialen, worden eiken houten vloeren met de tijd alleen maar mooier. Hierdoor heeft u jarenlang plezier van uw eiken houten vloer.

Voordelen van een eiken houten vloer

  1. Kwaliteit: Eiken houten vloeren zijn hard. Ze kunnen daarom wel tegen een stootje. Eiken is een hardere houtsoort dan bijvoorbeeld grenen. Daarom wordt eiken veel gekozen. Ook zijn er verschillende kwaliteiten in eiken hout. Hiermee bedoelen wij niet dat de éne eiken plank harder of beter is dan de andere. Eiken hout is eiken en dat maakt niet uit welke plank u dan heeft. Maar wij maken wel een onderscheid in de hoeveelheid noesten. In de houtbranche noemen wij dit de kwaliteiten. Zo kunt u kiezen voor eiken houten planken met veel noesten, maar ook hele rustige planken. Net wat u maar mooi vindt. Wij hebben alle kwaliteiten in ons assortiment van heel rustiek tot vrijwel noest vrij. Hoe rustiger de plank wordt, hoe duurder deze wordt. Dit is dus een belangrijk verschil in prijs tussen eiken houten vloeren.
  2. Variëteit: Bij eiken houten vloeren heeft u de meeste mogelijkheden. Naast de kwaliteit kunt u ook kiezen voor de breedte van de planken. Wij leveren eiken houten planken van 15 t/m 26 cm breed. Zo kunt u de perfect stijl kiezen die past bij uw woning.
  3. Kleuren: Eiken houten vloeren zijn het makkelijkste te kleuren, vrijwel elke kleur kan. Veel houtsoorten worden vlekkerig bij veel houtsoorten of het heeft weinig invloed op de uiteindelijke kleur van het hout. Maar bij eiken hout niet. Een ander pigment geeft een totaal andere kleur. Dus eiken houten vloeren kunnen van wit tot zwart, van geel tot rood/bruin worden afgewerkt. Net wat u maar mooi vindt. Omdat de kleur een heel belangrijk onderdeel is van het kopen van een eiken houten vloer, besteden wij hier veel aandacht aan. In onze showroom hebben wij een grote kleuren menghoek waar wij samen met u de juiste kleur kunnen mengen. U ontvangt dan van ons een gratis kleurenstaal mee naar huis om de kleuren goed te kunnen bekijken.
  4. Geschikt voor Vloerverwarming: Maakt u zich zorgen over hoe uw nieuwe vloer zal samengaan met uw vloerverwarmingssysteem? Wees gerust! Onze eiken houten vloeren zijn ontworpen om te leggen op vloerverwarming, waardoor uw huis zelfs op de koudste dagen warm en behaaglijk blijft. Meer informatie over hout op vloerverwarming: Vloerverwarming houten vloer.
  5. Professionele Installatie: Heeft u geen zin in het gedoe van het installeren van uw nieuwe eiken houten vloer? Wij brengen u graag in contact met één van onze zelfstandige parketleggers.
Eiken houten vloer slaapkamer Lamelparket
Hout uitzoeken loods

Kosten van Uw Eiken Houten Vloer

We begrijpen dat budget een belangrijke rol speelt bij het kopen van een eiken houten vloer. De prijs van een eiken houten vloer hangt af van factoren zoals de kwaliteit van het hout, de afwerking en het leggen van de vloer. Wees gerust, onze prijzen zijn concurrerend en vinden kwaliteit heel belangrijk. Neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte die is afgestemd op uw specifieke behoeften en voorkeuren.

Waarom kiezen voor Fairwood?

Fairwood is een echt familiebedrijf, met de 2e en 3e generatie werkzaam. Vinden vinden kwaliteit en duurzaamheid belangrijk. Daarom werken wij veel met FSC en PEFC keurmerken. Ook is onze olie gemaakt van pure lijnzaadolie en zitten hier geen oplosmiddelen in. Ook voor de kwaliteit van onze vloeren vinden wij belangrijk. Zo hebben wij veelal duoplanken met een multiplex onderlaag. De is de best mogelijke onderlaag die er is, wel iets duurder dan een goedkopere onderlaag, zoals plywood of grenen. Maar uiteindelijk wel veel beter voor de levensduur van uw plank. Doordat wij grote hoeveelheden inkopen kunnen wij snel leveren en kunt u onze partijen hout in het magazijn bekijken. Ook kunnen wij u scherpe prijzen aanbieden door onze grote inkoop. Zo concurreren wij met goede kwaliteit voor lage prijzen. In de 25 jaar die wij al bestaan zijn wij daarom uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van houten vloeren in Nederland.

Wij hebben grote showrooms in Tiel en Rijnsburg (Leiden). Daar hebben wij alle vloeren in grote oppervlaktes op de grond liggen. Zo kunt u goed een keuze maken en een goede voorstelling maken over hoe de houten vloer in uw ruimte eruit komt te zien. Er is niets moeilijker dan een vloer te kiezen van een klein voorbeeld bord. Dat begrijpen wij, daarom hebben wij heel veel vloeren in grote oppervlakten liggen.

U bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan onze showroom om al onze vloeren te bekijken. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken, u kunt zo tijdens onze openingstijden bij ons binnen lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *