Lamelparket eiken vloer

Lamelparket eiken vloer

Een duoplank of lamelparket eiken vloer is een plank dat is samengesteld uit een toplaag van hout met een onderlaag. Deze onderlaag kan uit verschillende materialen bestaan, zoals plywood (goedkoper), mdf, goedkoop plaatmateriaal of meerlaags berken multiplex.

Eiken vloeren lamelparket

Meerlaags berken multiplex is de best mogelijke ondervloer voor een lamelparket eiken vloer, die u kunt kiezen. Doordat er verschillende lagen berken op kruislings op elkaar verlijmd zijn werkt deze vloer amper. Hout blijft natuurlijk een natuurproduct en zal altijd wat blijven werken, maar deze onderlaag zorgt er wel voor dat de werking minimaal is.

Wij leveren standaard onze planken met deze Meerlaags berken multiplex onderlaag. Hierdoor is deze vloer uitstekend geschikt om te leggen bij vloerverwarming en zal de werking minimaal zijn. Wij vinden het belangrijk dat u een vloer kiest waar u jarenlang plezier van heeft en vinden daarom deze kwaliteit heel belangrijk!

Wij hebben 2 soorten eiken vloeren in lamelparket:

  • Noesten allemaal gevuld

Bij deze planken zijn de noesten al standaard allemaal voor u dichtgemaakt. Deze noesten worden gevuld met een middel dat mee kleurt bij de olie of lak. Hierdoor kleurt de noest natuurlijk mee met de afwerking.

 

  • Rustiekere plank

Bij deze eiken vloeren zijn de noesten niet allemaal gevuld. De grote noesten worden gevuld, omdat u anders op de multiplex ondervloer kijkt. Maar de kleinere noesten blijven open waardoor deze planken een rustiekere en levendige uitstraling hebben. Deze soort planken zijn ook alleen te krijgen in BC rustiek kwaliteit (zie hieronder). Deze planken zijn ook grof geschuurd waardoor ze een beetje een geborsteld effect hebben.

De beschikbare kwaliteiten in lamelparket zijn:

  • BC Rustiek

Deze kwaliteit is alleen verkrijgbaar in de rustiekere plank. De grote noesten zijn gevuld en de kleine noesten zijn deels open. Hierdoor is deze vloer een rustieke vloer met een levendige robuuste uitstraling.

  • B Rustiek

Deze kwaliteit is verkrijgbaar in de gladde plank. De noesten zijn allemaal gevuld en de vloer is mooi glad en egaal. Er zitten bij B rustiek wel wat noesten in de vloer.

  • AB Rustiek

Dit is een gemiddelde kwaliteit met een gemiddeld aantal noesten. Deze kwaliteit is vergelijkbaar met de zagerij mix in massief hout.

  • A Rustiek

Deze kwaliteit heeft noesten, maar wel minder dan AB rustiek. De noesten zijn of veel kleine noesten of het is een rustigere plank met bijvoorbeeld 1 wat grotere noest.

  • 1 bis

Deze kwaliteit heeft vrijwel geen noesten en is heel rustig. Af en toe ziet u een klein noestje, hierdoor kunt u zien dat het echt hout is en dat het een natuurproduct is.

Vrijwel al deze kwaliteiten zijn in verschillende breedtes te krijgen van 18 t/m 28 cm breed.

 

Lamelparket en vloerverwarming

Doordat lamelparket of duoplanken minder werken, is deze vloer uitstekend geschikt om te leggen bij vloerverwarming. Meer informatie kunt u hierover vinden op onze vloerverwarming pagina.

Visgraat parket wordt ook veel gemaakt van lamelparket. Deze planken kunnen in diverse formaten en kwaliteiten worden gelegd en geleverd.

visgraat eiken vloeren