Lamelparket eiken vloer

Lamelparket eiken vloer

Een duoplank of lamelparket eiken vloer is een plank dat is samengesteld uit een toplaag van hout met een onderlaag. Deze onderlaag kan uit verschillende materialen bestaan, zoals plywood (goedkoper), MDF, goedkoop plaatmateriaal of meerlaags berken multiplex.

Eiken vloeren lamelparket

Meerlaags berken multiplex is de best mogelijke ondervloer voor een lamelparket eiken vloer, die u kunt kiezen. Doordat er verschillende lagen berken op kruislings op elkaar verlijmd zijn werkt deze vloer amper. Hout blijft natuurlijk een natuurproduct en zal altijd wat blijven werken, maar deze onderlaag zorgt er wel voor dat de werking minimaal is.

In de vloerenbranche worden er veel verschillende soorten lamelparket verkocht. Omdat ze veel met de prijs stunten kiezen leveranciers voor een goedkopere onderlaag. Dit is natuurlijk goedkoper voor uw portemonnee en u ziet toch niet de onderlaag van deze plank. Maar deze planken hebben wel een mindere kwaliteit, slijten sneller en werken meer.

lameparket verschil in kwaliteit

Links ziet u een goedkopere plywood onderlaag en rechts meerlaags berken multiplex onderlaag

Wij leveren daarom standaard onze lamelplanken met deze meerlaags berken multiplex onderlaag. Hierdoor is deze vloer uitstekend geschikt om te leggen bij vloerverwarming en zal de werking minimaal zijn. Wij vinden het belangrijk dat u een vloer kiest waar u jarenlang plezier van heeft en vinden daarom deze kwaliteit heel belangrijk!

Lamelparket eiken vloeren zijn leverbaar in 11 en 16 mm dik. Bij 11 mm dik is de onderlaag 8 mm en de toplaag 3 mm. Bij 16 mm dikte is de onderlaag 12 mm en de bovenlaag eiken 4 mm dik. De laatste plank is dus net wat stabieler, steviger en kan een keer extra geschuurd worden. Daarom hebben wij de meeste lamelparket vloeren in ons assortiment in deze dikte.

Wij hebben 2 soorten eiken vloeren in lamelparket:

  • Noesten allemaal gevuld

Bij deze planken zijn de noesten al standaard allemaal voor u dichtgemaakt. Deze noesten worden gevuld met een middel dat mee kleurt bij de olie of lak. Hierdoor kleurt de noest natuurlijk mee met de afwerking. Door de gevulde noesten is de vloer wel wat netter en strakker.

Eiken vloer gevulde noesten

  • Rustiekere plank

Bij deze eiken vloeren zijn de noesten niet allemaal gevuld. De grote noesten worden gevuld, omdat u anders op de multiplex ondervloer kijkt. Maar de kleinere noesten blijven open waardoor deze planken een rustiekere en levendige uitstraling hebben. Deze soort planken zijn ook alleen te krijgen in BC rustiek kwaliteit (zie hieronder). Deze planken zijn ook grof geschuurd waardoor ze een beetje een geborsteld effect hebben.

rustieke eiken vloer open noesten

Eiken houten vloer open noesten lamelparket

Kwaliteiten en prijzen in lamelparket eiken vloer:

De beschikbare kwaliteiten (hoeveelheid noesten en kleurverschillen) in eiken lamelparket vloer zijn:

  • BC Rustiek

Deze kwaliteit is alleen verkrijgbaar in de rustiekere plank. De grote noesten zijn gevuld en de kleine noesten zijn deels open. Hierdoor is deze vloer een rustieke vloer met een levendige robuuste uitstraling. Deze vloer is verkrijgbaar in 18 en 24 cm breed.

Prijs is vanaf: €46,70/m2 inclusief btw, onbehandeld en exclusief materialen.

rustieke eiken vloer

  • B Rustiek

Deze kwaliteit is verkrijgbaar in de gladde plank. De noesten zijn allemaal gevuld en de vloer is mooi glad en egaal. Er zitten bij B rustiek wel wat noesten in de vloer. De noesten zijn nu nog licht gekleurd, maar deze kleuren mee als de vloer wordt behandeld met olie of lak. Zo krijgt de vloer een hele mooie natuurlijke uitstraling.

Lamelparket eiken B Rustiek is leverbaar in 18 en 22 cm breed.

Prijs is vanaf: €38,12/m2 inclusief btw, onbehandeld en exclusief materialen.

Rustieke eiken vloer dichte noesten

  • AB Rustiek

Dit is een gemiddelde kwaliteit met een gemiddeld aantal noesten. Deze kwaliteit is vergelijkbaar met de zagerij mix in massief hout. Dit is onze meest verkochte kwaliteit. Het is namelijk niet te rustiek, maar wel levendig. Deze vloer is leverbaar in 18, 22, 26 en 28 cm breed.

Prijs is vanaf: €39,35/m2 inclusief btw, onbehandeld en exclusief materialen.

Eiken vloer gemiddeld aantal noesten

  • A Rustiek

Deze kwaliteit heeft noesten, maar wel minder dan AB rustiek. De noesten zijn of veel kleine noesten of het is een rustigere plank met bijvoorbeeld 1 wat grotere noest. Deze vloer wordt veel gekozen door klanten die eiken vloer willen die niet te druk is, maar waar het wel goed te zien is dat er een noest in het hout zit. Het is rustiger dan AB Rustiek, maar heeft nog wel iets leven in het hout.

Lamelparket eiken A rustiek is leverbaar in 18 en 22 cm breed.

Prijs is vanaf: €42,95/m2 inclusief btw, onbehandeld en exclusief materialen.

eiken vloer kleine noest

  • 1 bis

Deze kwaliteit heeft vrijwel geen noesten en is heel rustig. Af en toe ziet u een kleine noest, hierdoor kunt u zien dat het echt hout is en dat het een natuurproduct is. Het is een hele rustige strakke vloer waarbij de aandacht echt uitgaat naar uw meubelen in huis.

Deze kwaliteit is verkrijgbaar in 18 en 22 cm breed.

Prijs is vanaf: €59,90/m2 inclusief btw, onbehandeld en exclusief materialen.

eiken vloer weinig noesten lamelparket

Lamelparket en vloerverwarming

Doordat lamelparket of duoplanken minder werken, is deze vloer uitstekend geschikt om te leggen bij vloerverwarming. Meer informatie kunt u hierover vinden op onze vloerverwarming pagina.

Visgraat parket wordt ook veel gemaakt van lamelparket. Deze planken kunnen in diverse formaten en kwaliteiten worden gelegd en geleverd.

visgraat eiken vloeren

Waarom zou u een lamelparket eiken vloer kopen bij Fairwood?

Onze lamelparket vloeren komen van goed gekapt en beheerd hout. Daarnaast is een houten vloer een hele duurzame oplossing in uw huis vergelijken PVC of laminaat dat gemaakt is van plastic.

Wij zijn een echt familiebedrijf dat al 40 jaar in het vak zit. Wij kunnen u dus alles uitgebreid vertellen over welke lamelparket vloer het beste bij u en uw huis past. Naast de keuze van de materialen, is het ook belangrijk om goed technisch advies te krijgen over de manier van leggen. Wij kunnen dit goed aan u uitleggen en u technisch advies erover geven.

Bij het uitzoeken van de vloer is de keuze voor de kleur nog wel het belangrijkste! Om deze keuze goed te kunnen maken hebben wij een speciale kleur proef hoek waar alle kleuren staan en waar wij op maat gemaakte kleurstalen voor u maken. Deze kleurstalen raden wij aan om mee naar huis te nemen om de kleuren thuis bij uw eigen meubelen en lichtinval te bekijken. Dat is altijd anders dan in een showroom!

Om alles duidelijk op papier te zetten gaan wij altijd even met u zitten en maken wij een vrijblijvende prijsopgave voor uw wensen. Zo weet u direct al wat u kunt verwachten voor de kosten van uw nieuwe vloer.

Wilt u ons bezoeken: bekijk dan onze openingstijden en adres.