Soorten vloeren

Massief, Lamelparket, Visgraat of Tapis eiken vloeren, wat moet u nu kiezen?

Bij het kopen van een eiken vloer moet u al veel keuzes maken, waaronder welke soort eiken vloer.

Bij elke soort plank zijn er voor en nadelen, zo is een massieve eiken vloer een echt duurzame vloer en is lamelparket weer beter om te kiezen bij vloerverwarming.

Welke soort past nu het beste bij uw wensen?

Massieve vloer:

Massieve eiken vloeren bestaan voor 100% uit echt hout. Deze eiken vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en breedtes. Lees hier meer over onze massieve eiken vloeren.

massieve eiken vloeren

Lamelparket:

Een lamelparket, multiplank of duoplanken zijn allemaal dezelfde benaming voor een samengestelde plank. Deze plank heeft een toplaag van hout (vaak 3 or 4 mm dik) en daaronder zit een ander soort onderlaag.

Deze planken zijn zowel in rechte planken als in visgraat te leveren.

Eiken vloeren lamelparket

Bij lamelparket zit er heel veel kwaliteitsverschil, zo wordt er voor de onderlaag vaak gekozen voor goedkopere lagen. Deze kunnen immers lager aan u worden aangeboden in prijs. Maar de werking van deze planken is veel meer dan als u kiest voor een betere kwaliteit onderlaag.

Lees hier meer over ons eiken lamelparket

Visgraat parket:

Naast rechte planken kunt u ook kiezen voor een visgraat gelegde vloer. Tegenwoordig is dit helemaal in en verkopen wij heel veel visgraat vloeren. Wilt u ook zo’n mooie visgraat vloer, lees dan hier meer over: visgraat

visgraat eiken vloer

Tapis:

Eiken tapis vloeren of bourgogne vloeren hebben geen mes en groef verbinding en zijn dunne planken van 6 of 8 mm dik. Deze vloeren worden altijd op een ondervloer verlijmd.

De planken zijn heel goed te gebruiken bij bijvoorbeeld vloerverwarming, omdat ze dun zijn.

Ook worden tapis planken vaak gebruikt bij patroon vloeren, zoals visgraat parket of Hongaarse punt.

Lees meer over onze tapis eiken vloeren:

Tapis eiken parket

Advies op maat

Zoals u kunt zien zijn er dus verschillende mogelijkheden. Waarschijnlijk heeft u hier nog niet eerder over nagedacht wat u nu het beste kunt kiezen in uw situatie.

Maar daar zijn wij voor! Mijn collega’s werken allemaal al lang in het hout en kunnen u daarom een heel goed advies geven over welke soort plank het beste bij u past.

Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken en kunt u zo bij ons in de showroom binnen lopen.