Eiken vloeren

Lak

Naast olie en hardwax olie is lak een goede afwerking voor een eiken houten vloer. Lak is een hele harde afwerking dat in 3 lagen op de vloer wordt aangebracht. Hierdoor is lak heel onderhoudsvrij en zal dit niet snel slijten.

Eiken vloeren

Lak afwerking

Lak afwerking is een harde slijtvaste afwerking. Wij gebruiken een harde componenten lak. Deze lak is geschikt voor ruimtes die veel worden belopen en waar intensief op wordt geleefd, zoals een gezin met kinderen. Wij vinden deze lak zo fijn omdat u hier weinig onderhoud aan heeft en u zich niet druk hoeft te maken over het elke keer opnieuw behandelen van de vloer.

Lak is ook geschikt om te gebruiken in bijvoorbeeld een keuken. Door de harde laag blijft alles van water, vet, drinken, wijn etc, op de vloer liggen en kunt u dit makkelijk schoonmaken.

Lak afwerking is wel duurder in aanschaf dan een olie afwerking, maar bij olie moet u het regelmatig herhalen (elke 2 / 3 jaar). Bij lak hoeft dit niet.

 

Eiken vloeren

Onderhoud Lak

Voor het normale onderhoud kunt u een lak vloer dweilen met een speciaal onderhoudsmiddel. Wij raden aan dit wekelijks te doen.

Een eiken vloer die wordt gebruikt gaat natuurlijk na enkele jaren slijten op veel gebruikte plekken zoals de eiken en eettafel. Dit zal ongeveer na 8 tot 10 jaar zijn. Tot die tijd hoeft u naast dweilen niets aan de vloer te doen.

Als u de slijtplekken opnieuw wilt laten lakken dan moet wel de hele vloer opnieuw geschuurd en gelakt worden. Maar daarna is deze weer helemaal als nieuw en hoeft u er weer lange tijd niets aan te doen.

eiken vloeren

Matte lak

Bij lak denken mensen vaak aan glimmend, maar dat hoeft tegenwoordig niet meer zo! Wij hebben een hele mooie matte lak, skylt lak, die vrijwel niet zichtbaar is. Deze lak blijft heel mooi de natuurlijke kleur van het hout, waardoor het lijkt of deze niet behandeld is.

Als u wilt kan er ook onder deze matte lak nog een kleur worden aangebracht met een speciale olie primer. Deze olie primer kleurt het eiken hout en daarna kan deze nog 2 lagen afgelakt worden met matte lak.

Mocht u liever een satijn of glans lak willen, dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Kleuren

Clava White fairwood kleur olie
Orrin White - Fairwood kleur
Pure - Fairwood kleur
Bara sand - Fairwood kleur olie
Avon Ash - Fairwood kleur olie
Noordpoolwit - Fairwood olie kleur
Cain Gorm Gold - Fairwood olie kleur
Basis naturel - Fairwood olie kleur
warm grey - Fairwood kleur olie
Intensive grey - Fairwood olie kleur
Bara Beach - Fairwood kleur olie
Misty Taupe - Fairwood kleur olie
chapeltown chestnut - Fairwood olie kleur
Autumn Fairwood kleur olie
Kinguissie copper - Fairwood kleur olie
Beachwood - Fairwood kleur olie
Balmoral bronze - Fairwood kleur olie
warm colonial - Fairwood kleur
Tulla Tan - Fairwood kleur
metal grey - Fairwood olie kleur

Aan deze kleuren kunnen geen rechten worden ontleent. 

Door de matte lak worden de kleuren nog iets lichter. U kunt dit bij ons in de showroom komen bekijken.

eiken vloeren

Gratis proefplank

bij uw bezoek kunnen wij een gratis kleurstaal voor u maken. Deze kunt u dan mee naar huis nemen om te bekijken bij uw meubelen en interieur. Ook heeft elk huis een andere licht inval waardoor de kleur net anders kan zijn dan bij ons in de showroom.

Wij maken deze kleurstaal dan voor u. U kunt dan zelf kiezen welke kleuren u wilt. Ook is het mogelijk om kleuren te vergelijken. 

U bent van harte welkom in onze showroom.

Proefplankjes maken gratis
Visgraat eiken parket vloer
eiken vloer uitkiezen
Visgraat houten vloer
Eiken vloer leggen
Lamelparket eiken gerookte vloer
Werkplaats eiken houten vloer
Showroom

Wilt u ons bezoeken?