Lak eiken houten vloer

Lak eiken houten vloer

Gelakte eiken vloer

Mat gelakte Hongaarse punt

Naast olie en hardwax olie is lak een goede afwerking voor een eiken houten vloer.

Lak is een hele harde afwerking dat in 3 lagen op de vloer wordt aangebracht. Hierdoor is lak heel onderhoudsvrij en zal dit niet snel slijten.

De lak die wij gebruiken is een harde componenten lak. Deze lak is geschikt voor ruimtes die veel worden belopen en waar intensief op wordt geleefd, zoals een gezin met kinderen. Wij vinden deze lak zo fijn omdat u hier weinig onderhoud aan heeft en u zich niet druk hoeft te maken over het elke keer opnieuw behandelen van de vloer.

Lak is ook geschikt om te gebruiken in bijvoorbeeld een keuken. Door de harde laag blijft alles van water, vet, drinken, wijn etc, op de vloer liggen en kunt u dit makkelijk schoonmaken.

Een houten vloer die wordt gebruikt gaat natuurlijk na enkele jaren slijten op veel gebruikte plekken zoals de eiken en eettafel. Dit zal ongeveer na 8 tot 10 jaar zijn. Tot die tijd hoeft u naast dweilen niets aan de vloer te doen.

Als u de slijtplekken opnieuw wilt laten lakken dan moet wel de hele vloer opnieuw geschuurd en gelakt worden. Maar daarna is deze weer helemaal als nieuw en hoeft u er weer lange tijd niets aan te doen.

Matte lak eiken houten vloer

Bij lak denken mensen vaak aan glimmend, maar dat is tegenwoordig niet meer zo! Wij hebben een hele mooie matte lak die vrijwel niet zichtbaar is. Deze lak blijft heel mooi de natuurlijke kleur van het hout, waardoor het lijkt of deze niet behandeld is.

Als u wilt kan er ook onder deze matte lak nog een kleur worden aangebracht met een speciale olie primer. Deze olie primer kleurt het eiken hout en daarna kan deze nog 2 lagen afgelakt worden met matte lak.

Gelakte eiken houten vloer

Mat gelakte visgraat vloer met kleur Noordpoolwit

Satijn of glans lak eiken houten vloer

Wilt u liever satijn of glans lak dan kan dit bij lak ook. Deze lakken zijn ook heel hard en geven het hout een mooie satijn of glans laag. Deze lak is bijvoorbeeld ook heel mooi bij donkere kleuren, zoals bruin of zwart. De nerven van het hout komen dan mooi naar voren.

Eiken visgraat vloer gelakt

Onderhoud van gelakte eiken vloer

Bij een gelakte eiken vloer is het belangrijk om deze regelmatig te dweilen met het speciale schoonmaakmiddel.

U ontvangt bij het kopen van een gelakte vloer dit speciale onderhoud. Dit zorgt er voor dat de vloer mooi zijn glans houdt of juist mat blijft en vult eventuele kleine krasjes op.

U kunt beter de vloer niet dweilen met allesreinigers, want deze ontvetten de vloer en zorgen dat de laag langzaam minder wordt en dat is natuurlijk zonde van uw mooie eiken vloer!

lak eiken houten vloer

Voor- en nadelen lak

Voordelen:

 • Harde slijtvaste laag met weinig onderhoud
 • Lange tijd weinig aan te doen
 • Ideaal voor gezinnen met intensief gebruik die niet elke keer de vloer opnieuw willen behandelen
 • Te dweilen
 • Veel kleur mogelijkheden
 • Keuze uit mat, satijn of glans
 • Geschikt voor in keuken

Nadelen:

 • Bij slijtage plekken hele vloer opnieuw laten behandelen
 • Lak niet makkelijk zelf aan te brengen, ivm aanzetten.
 • Duurder in aanschaf vergeleken met olie of hardwax olie
 • Niet gemakkelijk de kleur te veranderen, dan moet eerst de vloer geschuurd worden.

Benieuwd naar de kleuren die mogelijk zijn voor lak eiken houten vloer, bekijk dan kleuren.