Geoliede eiken houten vloer

Geoliede eiken houten vloer

Geoliede eiken houten vloer

Een afwerking om een eiken vloer mee te behandelen is olie, vaak één van de meest bekende afwerking.

Onze Bio-olie wordt gemaakt van 100% duurzame lijnzaadolie. Deze olie trekt in het eiken hout en zorgt dat het hout helemaal verzadigd is. Hierdoor kunnen er geen vlekken of vuil in de vloer trekken.

Het is bij een geoliede eiken houten vloer is het belangrijk om de vloer regelmatig te dweilen met een speciale onderhoudszeep. Deze zeep laat een extra beschermlaag van kokosvetten achter op de vloer, die vuil en water afstotend is. Hierdoor krijgt u naast de olie nog een betere beschermlaag.

Bij een geoliede eiken houten vloer heeft u keuze uit heel veel verschillende kleuren, van wit tot grijs, van geel tot bruin. Bijna alles is mogelijk! Aan de basis olie kunnen namelijk kleur pigment worden toegevoegd waardoor de olie een kleur krijgt. Deze kleurpigmenten kunnen ook gemengd worden waardoor u zelf uw eigen olie kleur kunt samenstellen. Hiermee zijn wij één van de enige houten vloeren zaken die dat in Nederland doen!

Voordelen olie afwerking

  • Makkelijk zelf aan te brengen
  • Veel kleur mogelijkheden
  • Zelf olie kleur samenstellen
  • 100% duurzame olie, zonder oplosmiddelen
  • Makkelijk slijtplekken plaatselijk bij te werken
  • Goedkope afwerking

Nadelen olie afwerking

  • Olie laag slijt sneller dan een lak laag
  • Vaker opnieuw behandelen met olie

Wat maakt onze olie goed en bijzonder?

Ja wij durven wel te zeggen dat onze olie goed en bijzonder is. Wij gebruiken 100% duurzame lijnzaadolie. In deze olie zitten geen oplosmiddelen en chemische stoffen. Hierdoor is deze goed voor de natuur. Wij vinden het belangrijk om de wereld goed achter te laten voor onze aankomende generaties en deze olie helpt daarbij.

Bio-olie houten vloer

Deze olie is een 1 component olie waardoor deze gemakkelijk is aan te brengen. Ook omdat er geen oplosmiddelen en vaste stoffen inzitten hoeft er maar 1 laag worden aangebracht. Terwijl bij veel andere oliën, 2 lagen moeten worden aangebracht. De oplosmiddelen verdampen namelijk waardoor de olie deels verdampt. Dit wordt door u ingeademd wat natuurlijk ook niet zo gezond is. Zeker als een klein kind over de vloer kruipt of een huisdier over de vloer loopt. Dat heeft u bij deze olie niet!

duurzame lijnzaadolie

De olie wordt deels gewonnen in Nederland en daarna verwerkt tot lijnzaadolie.

Bekijk hier al onze mogelijke kleuren van de olie.