Kleuren

Kleuren eiken vloeren

Kleur kiezen eiken vloer

Eiken vloeren zijn heel gemakkelijk te kleuren. Eiken is de beste houtsoort dat zicht aanpast aan verschillende oliën, lakken en beitsen.

Zo kan eiken gekleurd worden van wit tot grijs, van geel tot bruin en tot zwart. Zelfs roze, groen etc zijn mogelijk! Ideaal dus, want zo kan iedereen bij eiken wel een mooie kleur uitzoeken, dat goed past bij hun interieur.

Houtsoorten zoals grenen en beuken hebben dit bijvoorbeeld helemaal niet. Deze houtsoorten zijn alleen licht te kleuren met olie of lak. Bij donkere kleuren komt dit er heel vlekkerig uit te zien. Ook tropische donker rode of bruine houten vloeren zijn niet veel te veranderen van kleur. Het is nooit mogelijk om hier een witte white wash vloer van te maken. Dit alles kan wel met eiken, dus dit laat zien hoe bijzonder dat is!

proefstaal kleuren eiken vloer

Mogelijke kleuren eiken vloeren

Zoals ik al aangaf zijn eiken vloer in heel veel verschillende kleuren te kleuren. Elke klant kan zich daarom goed vinden bij een eiken vloer.

Hieronder ziet u een greep uit onze vaste kleuren die mogelijk zijn met olie.  Na al 15 jaar eiken vloeren te verkopen hebben wij een mooie keuze gemaakt van de veel gekozen kleuren. Mocht de kleur er toch niet helemaal tussen zitten dan kunnen wij de kleur speciaal voor u kleuren in onze olie menghoek. Zo is het mogelijk om 2 kleuren door elkaar te mengen in verschillende verhoudingen (50/50 of 25/75 %). Maar het is ook mogelijk om 3 of 4 kleuren te mengen. Wat u maar wilt.

Olie kleuren Fairwood Bio Oil

Wij geven u dan een proefstaal met de door u gekozen kleuren mee naar huis. Deze kunt u dan thuis bekijken bij uw meubelen en de lichtinval in uw huis. Dit is namelijk overal verschillend. Mocht u de kleur dan nog iets willen aanpassen dan kunt u weer langskomen en mengen wij de kleur nog voor u verder totdat de kleur helemaal naar uw wens is.

Wilt u één van deze kleuren olie bestellen dan kan dit via onze webshop.

Menghoek kleuren eiken vloer
Proefstaal kleuren eiken vloer

Verschillende soorten afwerkingen voor eiken vloer

Een eiken vloer kan in verschillende afwerkingen worden afgewerkt. Elke afwerking heeft zijn eigen voor en nadelen. Zo is olie heel gemakkelijk aan te brengen en te onderhouden, maar heeft wel meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een lak vloer. Een gelakte eiken vloer heeft weer minder onderhoud nodig.

Hieronder de verschillende mogelijke afwerkingen:

(klik op de afwerking om hier meer over te lezen)

Bent u benieuwd naar de mogelijke kleuren en afwerkingen van eiken vloeren of heeft u zelf een leuk kleur idee, kom dan vrijblijvend langs in onze showroom. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken en kunt u zo bij ons binnen lopen tijdens onze openingstijden. Wij helpen u dan graag om de beste en mooiste kleur uit te kiezen dat perfect past bij uw interieur.