Houten vloer opknappen zonder schuren

doorFairwood

Houten vloer opknappen zonder schuren

Houten vloer opknappen zonder schuren, kan dat?

Je hebt een net een nieuwe huis gekocht en de houten vloer is viezig en oud en heeft veel beschadigingen. Het liefste zou je de vloer willen opknappen voordat je er in gaat. Maar je hebt niet veel budget en durft het ook niet aan om de vloer zelf te schuren. Is het dan mogelijk om een houten vloer op te knappen zonder dat je deze hoeft te schuren?

Jazeker! Dat kan.

Het is als eerste belangrijk om te weten wat er op de houten vloer zit: olie, was, Hardwax olie, lak – Kleuren eiken vloer

En het is belangrijk om te weten of je echt de kleur van de vloer wilt veranderen. Als je echt een totaal andere kleur wilt dan de vloer nu is dan zit er helaas niet anders op dan de vloer te schuren. De afwerking en kleur die er nu op zitten moeten er dan eerst vanaf, voordat je weer een andere kleur kunt aanbrengen.

Vind je de kleur goed en wil je deze misschien een klein tintje veranderen, dan hoef je de vloer niet te schuren bij een olie of hardwax olie vloer.

houten vloer opknappen zonder schuren

Maar hoe doe je dat: houten vloer opknappen zonder schuren?

Bij olie, was, hardwax olie en lak, is het mogelijk om de vloer eerst intensief te reiniger met een speciale reiniger. De reiniger verschilt per soort afwerking. Dus kies altijd de intensieve reiniger van hetzelfde merk van uw product.

Door de vloer eerst te reinigen zal die er al beter uit gaan zien. Al het vuil, vlekken etc gaan dan uit het hout. Mocht de vloer nog iets vies zijn dan kun je het nog een keer herhalen.

Vlekken en krassen uit de vloer kun je een schuurpapiertje (korrel 100 of 120) uit de vloer licht schuren (Dit kan alleen bij olie en was vloeren, niet bij lak vloeren!)

Als de vloer dan helemaal schoon is dan kun je deze opnieuw in de onderhoudsolie, onderhoudswas of polish zetten. Deze producten zorgen ervoor dat de vloer weer goed beschermt is en dat de laag weer helemaal optimaal en mooi is. Hierdoor krijg je ook weer niet snel nieuwe vlekken in de vloer.

Het schoonmaken en opnieuw behandelen van de houten vloer is makkelijk zelf te doen.

Wil je graag de producten hiervoor kopen, dan kun je dit halen in onze showroom.

Over de auteur

Fairwood administrator

Fairwood houten vloeren heeft alles op het gebied van eiken vloeren, legmaterialen en afwerkingen voor houten vloeren. Daarnaast leveren wij ook massief houten tafels en leuke accessoires! Kortom bij ons bent u helemaal op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van interieur in combinatie met hout.

Geef een reactie