Kan ik mijn eiken vloer andere kleur geven?

doorFairwood

Kan ik mijn eiken vloer andere kleur geven?

Eiken vloer andere kleur geven

Je hebt net een nieuw huis gekocht en je vindt de kleur van de houten vloer vreselijk. Het is totaal niet jullie smaak en past niet bij jullie meubels. Het huis is heel mooi, maar de vloer totaal niet. Je zou dit graag willen veranderen, maar vindt het zonde om een hele nieuwe vloer te kopen. Er ligt namelijk wel een mooie echte eiken vloer. Kan je hier iets aan doen?

Jazeker kan dat!

Eiken is een houtsoort dat makkelijk te kleuren is. Zo kan het van wit tot geel, van grijs tot bruin, en van zwart tot rood, worden gekleurd. Hierdoor is er voor iedereen wel vaak een kleur te vinden die je mooi vindt passen bij je huis en meubelen. Het is dan dus mogelijk om de eiken vloer te veranderen van kleur.

Kleur kiezen eiken vloer

Maar hoe doe je dat een eiken vloer andere kleur geven?

Een eiken vloer wordt altijd behandeld met olie, lak of was om deze te beschermen tegen vlekken. Deze behandeling zit in het hout en heeft het hout ook een kleur gegeven.

Om de kleur te kunnen veranderen, moet eerst bestaande kleur en behandeling van de vloer weggehaald worden. De behandeling die er nu op zit beschermt namelijk tegen vlekken en dus zal nieuwe olie of lak ook niet pakken op de al behandelde vloer.

Om de behandeling van het hout af te halen moet deze worden geschuurd. Het hout wordt dan met een parketschuurmachine kaal geschuurd totdat het onbehandelde hout weer zichtbaar wordt. Je begint dus dan eigenlijk weer met een nieuwe eiken vloer.

eiken vloer schuren

Wil je weten of je de vloer zelf kunt schuren, lees dan de blog kan je zelf een houten vloer schuren?

Na het schuren kan er weer een andere behandeling en kleur kiezen. Benieuwd naar alle mogelijke kleuren kijk dan onze kleuren of kom vrijblijvend langs in onze showroom.

Over de auteur

Fairwood administrator

Fairwood houten vloeren heeft alles op het gebied van eiken vloeren, legmaterialen en afwerkingen voor houten vloeren. Daarnaast leveren wij ook massief houten tafels en leuke accessoires! Kortom bij ons bent u helemaal op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van interieur in combinatie met hout.

Geef een reactie